• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

04.02.2016

11:50

BUDALA! Američki ženomrzac bi da u Beogradu organizuje skup ZA LEGALIZACIJU SILOVANJA!

Beograd

BUDALA! Američki ženomrzac bi da u Beogradu organizuje skup ZA LEGALIZACIJU SILOVANJA!

Podeli vest

Zagovornici legalizacije silovanja "u privatnom prostoru" najavljuju skup u Beogradu, na Trgu republike, jer su čuli da se tu održavaju protesti i skupovi?!

Reč je o sledbenicima američkog blogera i ženomrsca Darjuša Valizadeha, koji traži legalizaciju silovanja na privatnom posedu. Prema njegovom shvatanju, žena pristankom da uđe u nečiji stan pristaje na seks.

Skupovi su najavljeni u 43 države. Pobornici njegove ideje organizovani preko interneta će se na datim lokacijama raspoznavati po lozinci "Znate li gde je pet šop", a potom nastaviti skup u nekom od ugostiteljskih lokala.

NEVEROVATAN ISKAZ NASILNIKA: Nisam silovao komšinice! Greškom sam obljubio ćerku umesto majke, NA KRAJU SAM OBE!

Apel nadležnima: Ne dozvolite ovo!

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova apelovao je na nadležne organe da adekvatno reaguju u vezi sa najavom da će se u subotu, 6. februara u Beogradu na Trgu republike, kao i u još 43 zemlje, održati međunarodno okupljanje muškaraca koji promovišu mržnju prema ženama i zalažu se za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru. 
- Apelujemo da se adekvatno reaguje na ovaj, kao i na svaki drugi vid javnog podstrekivanja mržnje i pozivanja na kršenje osnovnih ljudskih prava.  Podsećamo da Republika Srbija, u kojoj je rodna ravnopravnost utemeljena Ustavom i koja je preduzela značajne korake u obezbeđivanju punog poštovanja ravnopravnosti žena i muškaraca i sprečavanja nasilja nad ženama na lokalnom, pokrajinskom i nacionalnom nivou, ne sme dozvoliti jačanje i širenje grupa koje zagovaraju mržnju i nasilje prema ženama - navode u  ovom sekretarijatu.

Srpskoj policiji skup nije prijavljen, ali, kako nezvanično kažu u MUP-u, svakako neće dozvoliti okupljanje koje nije u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije.

Kako saznajemo, policija prati situaciju i prema njihovim saznanjima u Srbiji gotovoo sigurno ne postoji "kritična masa" od stotinak ljudi koja bi se pridružila ovakvom skupu.

- Uvek se može naći nekoliko bolesnika koji pdržavaju ekstremne ideje. ali Srbija je svakako pogrešna zemlja za promovisanje ovako nečega - kaže naš izvor.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je sama najava ovakvog događaja zastrašujuća.

- Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru - kaže Ignjatovićeva.

Darjuš Valizadeh (37) je Amerikanac jermensko-iranskog porekla. Njegov blog obiluje stavovima da su žene niža bića od muškaraca, da ne treba da rade, kao i da odluke u njihovo ime treba da donose muškarci. Australija mu je zbog toga uskratila vizu, a gradonačelnici više kanadskih gradova poručili su da nije dobrodošao.

POČELO SUĐENJE TRENERU ZA SILOVANJE TENISERKE Dašković se izjasnio da nije kriv!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Шта нам ради: УПРАВА ЗА СТРАНЦЕ...? Отказ боравка и нога у дупе..!

banat1952

pre 8 godina

Pustite ih da dodju, a onda ih sve pohapsite i pravac Dr. Laza Lazarevic na visegodisnje lecenje uz prinudan rad. Kakvih sve "bolesnika" ima.

crni

pre 8 godina

Uhapsite i osudite budalu ima vise no dovoljno osnova za sirenje mrznje (parafrazirao sam), polna diskriminacija npr. Bio bi vec jednom red da se svim budalama ovoga tipa jasno stavi do znanja da ne mogu ovde u nasoj Zemlji Srbiji da rade i pricaju sta zele i/ili sta im se kaze. nSta je sledece doci ce pedofili, , mozda serijeke ubice.nMislim da je bilo previse belosvetskih baraba koji su za svoj ili neciji racun siljili .... na nama jer Ja ovo smatram provokacijom ili kako god bilo  svakako destabilizacijom Drzave uredjenja itdn

Saša

pre 8 godina

Zalutali, ajde... PALI! IZ REPUBLIKE SRBIJE! Ajmo lagano hop, hop,... Ne, brini se narodi i narodnosti u republici srbiji ne koriste BODLJIKAVE ZICE PO GRANICNIM PRELAZIMA... Sevaj, bre!... DEGENERIKU!!! Iz, zemlje... BUDALETINO!\n

banjo

pre 8 godina

Pustite ih da se skupe u nekom stanu, pa ih onda dobrovoljno silujte go*njivom motkom..

Banjo Vukotić

pre 8 godina

Eto kako počinje,prvo gej parade,pa prava homoseksualaca,pa sada ova grozota.Zabraniti i drastično kazniti sve ove perveznjake.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set