• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

24.02.2016

14:17

MALI: Sredinom marta počinje izgradnja kineske fabrike u Bariču za 1.400 radnika!

Beograd

MALI: Sredinom marta počinje izgradnja kineske fabrike u Bariču za 1.400 radnika!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će sredinom marta u Bariču početi izgradnja fabrike kineske kompanije "Mei Ta", koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova i motora, i u kojoj će biti zaposleno 1.400 radnika

- Projekat vredi 60 miliona evra i zaposliće 1.400 radnika iz Obrenovca i Beograda. To je jasna potvrda da je Srbija na dobrom putu da privuče strane investitore. Fabrika, koja će biti smeštena u Bariču, biće izgrađena 2017. godine, za kada je najavljen i početak proizvodnje - naveo je Mali u Obrenovcu. 

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Mali je rekao da je teren na kome će fabrika početi da se gradi sada potpuno čist i spreman za gradnju, kao i da je odneto više od 1.000 tona najopasnijeg otpada.

- Veliko mi je zadovoljstvo i što mogu da kažem da je raspisan konkurs za radna mesta u ovoj fabrici. Ona će zaposliti ukupno 1.400 ljudi, od čega će 770 njih biti zaposleno u prvoj, a oko 600 u drugoj fazi - naveo je Mali. 

Beta

On je dodao da će ovo biti izgradnja prve velike fabrike u Beogradu posle 2003. godine i iz koje će 100 odsto proizvoda ići u izvoz.

- Takođe, opština Obrenovac je potpisala ugovor sa Tehničkom školom na osnovu koga će učenici završnih godina te škole popodne ići na praksu u novu fabriku, za šta će mesečno dobijati novčana sredstva (100 evra) od opštine. To znači da će se u ovoj opštini primenjivati princip dualnog obrazovanja, koje se uveliko primenjuje u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji. Siguran sam da će im to veoma značiti za budući posao, a najbolji od njih će posle svog školovanja dobiti i zaposlenje u ovoj fabrici - rekao je on.

VUČIĆ: Ljudi, ovo je prva velika fabrika otvorena u Novom Sadu posle 35 godina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vazi

pre 8 godina

A jel vam mozda slucajno spomenuo gosn gradonacelnik kolike ce plate da budu tim radnicima,nije,ja cu da vam kazem,kao i 90% radnika u ovoj zemlji nedovoljne za zivot dostojan coveka.

vesna

pre 8 godina

Svaka cast, sve je to lepo.. A gde je ostatak Srbije? Svaka investicija i sve fabrike idu u Beograd i Vojvodinu, A GDE JE OSTATAK SRBIJE ???!!!!\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set