• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2016

08:38

SINIŠA MALI: Beograd nije u opasnosti od poplava, ALI SPREMNI SMO DA REAGUJEMO AKO ZATREBA!

Beograd

SINIŠA MALI: Beograd nije u opasnosti od poplava, ALI SPREMNI SMO DA REAGUJEMO AKO ZATREBA!

Podeli vest

Gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, gradonačelnik Beograda Siniša Mali potvrdio je da Beograd nije u opasnosti od velikih poplava.

 

 

- Prema trenutnim izveštajima Beograd nije ugrožen zbog porasta vodostaja Dunava i Save - rekao je Mali i dodao:

- Naravno, mi smo spremni za svaku situaciju koja bi mogla da se dogodi, ali činjenica je da za sada opasnosti od poplava u Beogradu nema.

Mali je za TV Pink rekao da je situacija u Beogradu stabilna, da su tokovi ili u stangaciji ili u opadanju, da se očekuju malo veće padavine sutra, ali ne toliko da bi bio ugrožen život građana u Obrenovcu. 

- Obišli smo Obrenovac juče, bili smo u kontaktu i noćas, u Šapcu je noćas Sava bila 514, krizni nivo je na 560, tako da u ovom trenutku ne postoji neposredna opasnost za Beograd - rekao je Mali.

Napomenuo je da vlast u Beogradu ne želi ništa da prepusti slučaju, da su pripadnici Vojske i policije na terenu i da će biti spremni da reaguju u svakom trenutku ukoliko za tim bude bilo potrebe.

Mali je naveo i da je možda najvažniji projekat za gradsku vlast trenutno razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, budući da ima građana koji nemaju priključak na te mreže, što je, kako je rekao, za njega potpuno neprihvatljivo.

Poručio je da je prioritet da u narednih 10 godina svaki građanin koji nema priključak na vodovod i kanalizaciju to i dobije. 

- U narednih 10 godina izgradićemo 1.600 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže, toliko nam je potrebno da bi svaki građanin imao priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Za to nam je neophodno 700 miliona evra, izradićemo i 14 fabrika za prečišćanjave vode ukupne vrednosti oko 300 miliona evra - rekao je gradonačelnik. 

MALI: Za vodovodno-kanalizacionu mrežu u Beogradu 700 miliona evra!

(FOTO) SINIŠA MALI U ZABREŽJU: Nećemo dozvoliti da se ponove poplave u Obrenovcu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set