• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2016

19:31

KAMERADES PROTIV CENZURE: Fotoreporteri povukli izložbu iz KCB-a

Beograd

KAMERADES PROTIV CENZURE: Fotoreporteri povukli izložbu iz KCB-a

Podeli vest

Fotoreporteri okupljeni u grupi "Kamerades" povukli su danas popodne svoju izložbu fotografija "Dirty Season - Necenzurisano" iz galerije "Artget" KCB-a iz protesta, jer je deo postavke uklonjen na predlog v.d. direktora KCB-a Ivone Jevtić

U KCB su došli građani i drugi fotoreporteri koji su podržali gest kolega iz "Kameradesa" i istakli su transparent "Neću koktel, hoću integritet", što je bila reakcija na izjavu v.d. direktora KCB-a da je ona korektno dočekala autore izložbe i na otvaranju organizaovala prigodan koktel kako bi im dala podršku.

Autore izložbe, kojom je 10. marta počela nova sezona u "Artgetu", podržala je i umetnička direktorka galerije za 2016. godinu Ivana Tomanović, koja smatra da izložba nije politička već umetnička.

Tanjug

V.D. direktora KCB-a Ivona Jevtić ranije danas je saopštila da je u pitanju nesporazum i da su uklonjena "četiri postera, a ne fotografije, koji su se nalazili na staklenom delu (prozorima) za čije je postavljanje neophodna dozvola Zavoda za zaštitu spomenika". 

Tomanović je rekla da je Jevtić bila prisutna tokom postavljanja izložbe i da ih nije obavestila da im je za postavku u izlogu potrebna dozvola Zavoda.

Tanjug

Članovi programskog sektora KCB-a novinarima su podelili pisano saopštenje u kojem ističu da se protive odluci Jevtić i da njihova obaveza kao zaposlenih u kulturi nije ukidanje i ograničavanje produkcije u kulturi.

Autore izložbe podržala je i urednica likovnog programa KCB-a Svetlana Petrović koja je ocenila da nema ničeg spornog u vezi izložbe koju je odobrio Upravni odbor te ustanove, a finansirao Grad Beograd.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pedja phot

pre 8 godina

Nećete vi ni Integritet,nažalost ne znate vi šta hočete.Vi ste divlji fotografi,sitna oprema,jeftini radovi,i sebe podižete do visina---ćega.Ne bi vam dali ni livadu da izlažete.Fotograf

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set