• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.04.2016

14:22

VESIĆ: Postavljeno stotinu rampi za osobe sa invaliditetom!

Beograd

VESIĆ: Postavljeno stotinu rampi za osobe sa invaliditetom!

Podeli vest

U biblioteci "Borislav Pekić" u Beogradu danas je puštena u rad rampa za osobe sa invaliditetom, a gradski menadzer Goran Vesić je rekao da je Grad Beograd, u saradnji sa udruženjima koja okupljaju osobe sa invaliditetom, tokom PROŠLE godine postavio skoro stotinu rampi za te osobe, koje žive u stambenim zgradama

- Te rampe smo radili na osnovu zahteva Skupština stanara, odnosno samih tih osoba. U ovom trenutku je ostalo da uradimo desetak rampi do kraja godine, jer toliko imamo zahteva. To naravno ne znači da nema više osoba sa invaliditetom kojima nisu urađene rampe u zgradama u kojima žive već mnogi od njih i ne znaju da to Grad radi o svom trošku - rekao je Vesić novinarima.

On je pozvao sve koji imaju takvu vrstu potrebe da se jave "Gradskom stambenom" i Beokom servisu, a Grad će u najkraćem mogućem roku uraditi projekat i napraviti rampu.

Vesić je naglasio da je planirano da se sledeće godine iz gradskog bužeta izdvoji novac za oko 150 rampi.

- Verujem da ćemo u jednom trenutku većinu zgrada ili skoro sve zgrade u kojima žive osobe sa invaliditeom na taj način pokriti - rekao je on i dodao da je drugi korak postavljenje rampi u javnim institucijama koje "moraju da budu dostupne osobama sa invaliditeom".

Navodeći da se zrelost jednog društva meri po tome na koji način se ophodi prema ljudima sa invaliditeom, prema manjinama, starijim ljudima i deci, Vesić je rekao da je došlo vreme da naše društvo postane zrelo i da vodimo računa jednako o svakom njegovom članu bez obzira u kakvom stanju se nalazi.

SINIŠA MALI otvorio trg kod Crvenog petla

- U tom smislu mislim da je ovo zaista jedan krupan korak, ali taj korak ne znači da smo ovim završili posao. Naprotiv, ovim počinjemo posao i mislim da ćemo moći da kažemo da smo jedno zrelo evropsko društvo onog časa kada zaista sve osobe koje žive u ovom društvu mogu svoje posebne potrebe da zadovolje na svakom javnom mestu i u svakoj instituciji koja pripada našem društvu - zaključio je Vesić.

Kako je rečeno, rampa je postavljena na inicijativu udruženja Hendi centar "Koloseum" čiji je predsednik Darko Ivić izrazio zadovoljstvo zbog postavljanja rampe i zahvalio gradu Beogradu, a posebno gradskom menadžeru i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću.

- Jako mi je drago što smo na Vračaru, gde inače živim, uradili još jednu rampu tako da osobe sa invaliditetom, pored pročitane dobre knjige koju mogu naći u ovoj biblioteci, mogu da prisustvuju i nekim književnim večerima - rekao je Ivić.

Događuju je prisustvovala i zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, kao i član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

- Ova bibilioteka kao, društveno odgovorna, svim osobama sa invaliditetom nudi besplatno članstvo - rekao je on i pozvao sve osobe sa invaliditeom sa Vracara i okoline da dođu u biblioteku, postanu njeni članovi i da se druže.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set