• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.04.2016

20:50

KOMŠIJE NEMAJU ŠANSE: Stranci više dolaze u Beograd nego u Zagreb!

Beograd

KOMŠIJE NEMAJU ŠANSE: Stranci više dolaze u Beograd nego u Zagreb!

Podeli vest

Beograd je u januaru ostvario 28.000 više noćenja stranaca nego Zagreb, pokazuju podaci srpskog i hrvatskog zavoda za statistiku

Naša prestonica je u 2015. imala 8,8% manje stranih gostiju nego Zagreb, a sada se ta razlika ozbiljno smanjuje u korist Beograda.

Srpska prestonica imala je u januaru 28.000 noćenja više od Zagreba
Miroslav Zdravković, ekonomista

Ekonomista Miroslav Zdravković, koji je analizirao ove podatke, kaže da je Zagreb u 2015. imao ravno 133.688 noćenja više od srpske prestonice.

- Međutim, Beograd je u januaru bio organizator Evropskog prvenstva u vaterpolu, što nam je pomoglo da "potučemo" Zagreb. Zabeleženo je 85.368 noćenja stranaca u Beogradu, naspram 57.365 noćenja u Zagrebu. Tako je Beograd prešišao Zagreb za tačno 28.003 noćenja - kaže Zdravković za Informer.

On podseća da je u Beogradu u februaru održano Evropsko prvenstvo u futsalu i da i tu treba očekivati dobre rezultate.

- Sigurno je i tokom februara više stranaca došlo u Beograd nego u Zagreb. Ako ovako nastavimo, do kraja godine imaćemo više gostiju nego komšije - zaključuje Zdravković.

Beograd su najviše posećivali Bugari, Rusi i Turci, dok su Zagreb razgledali Italijani, Slovenci i Austrijanci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Adut

pre 8 godina

Decki sacekajmo letnju sezonu no ,nemojmo grlom u jagode.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set