• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2016

15:59

ODLUKA GRADA: Obustavljena privatizacija PKB!

Beograd

ODLUKA GRADA: Obustavljena privatizacija PKB!

Podeli vest

Drugi krug privazacije PKB-a neće biti sproveden, jer su odbornici Skupštine grada danas usvojili novu odluku kojom prestaje da važi ona prethodna o modelu i metodu privatizacije PKB-a

Prva odluka je na Skupštini grada krajem 2014. godine usvojena, i njome je prihvaćen postupak privatizacije PKB-a, kroz model prodaje dela imovine kroz javno nadmetanje i prikupljanje ponuda.

Usledio je i javni poziv za prodaju dela imovine tog kombinata, objavljen 31. decembra prošle godine.

Početna cena za prodaju dela imovine koja se odnosi na nepokretnosti, opremu i udele u zavisnim društvima iznosila je 51 odsto od procenjene vrednosti.

Na taj tender se niko nije javio, pa je pokušaj privatizacije PKB-a bio neuspešan.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, po zakonu, Ministarstvo privrede upućuje zahtev PKB-u za novi popis i procenu tržisne vrednosti celokupne imovine i obaveza i kapitala sa stanjem na dan 31. decembar poslednje poslovne godine, ukoliko je od popisa i procene proteklo 12 meseci.

- Imajući u vidu da je od popisa i procene imovine i obaveza i kapitala PKB proteklo 12 mesec, prestaje da važi odluka o modelu i metodu za sprovođenje postupka privatizacije PKB-a - stoji u obrazloženju odluke.

Odbornik DS Zoran Alimpić rekao je da u danas usvojenoj odluci, ne piše šta će sada biti sa tim kombinatom i dodao da se boji da je cilj likvidacija PKB.

- Likvidacija PKB bi bila loša, nemojte da ispadne da je ovo uvod u likvidacuju - rekao je Alimpić i naveo da bi sada bilo logično da PKB koji je održiv i proizvodi nastavi da radi kao preduzeće u vlasništvu grada, da se u njega ulaže i unapređuje dok ne postigne bolju tržišnu cenu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mara

pre 7 godina

Bravo, nemojte bas sve rasprodat i poklonit, Ima jos teskih dana pred nama treba imati rezervu. Prodat je lako a zaraditi i sacuvati tesko. Svaka vlast treba da prodaje samo ono sto je ona stvorila pa bi bolje cuvali i opreznije gazdovala.Nemojte zaboraviti naturalni restituciju to svakako ocekujemo to nam dugujete,

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set