• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

11.05.2016

12:02

SPREMITE SE ZA GUŽVE Vesić: Radovi na Slaviji počinju do kraja juna!

Beograd

SPREMITE SE ZA GUŽVE Vesić: Radovi na Slaviji počinju do kraja juna!

Podeli vest

Tender za rekonstrukciju beogradskog Trga Slavija biće zaključen 19. maja, a radovi će početi do kraja juna, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

- Tender za Trg Slavija biće zaključen 19. maja. Tada ćemo znati koje su se kompanije prijavile i tada će komisija doneti odluku o tome koja je ponuda najpovoljnija - rekao je Vesić gostujući na televiziji Studio B. 

On je dodao da je, istovremeno, u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju raspisan i drugi tender vrednosti 1,8 miliona evra namenjen za izgradnju fontane. 

OČEKUJE NAS HAOS NA SLAVIJI Kad krenu radovi paralelni put će ići preko parkinga!

Fontana će se raditi uporedo sa Trgom Slavija, procenjene vrednosti oko 9,5 miliona evra. 

- Nakon sprovođenja predviđene procedure, radovi će početi između 15. i 30. juna, trajaće 155 dana i biće obavljeni tako da će taj trg biti ponos svih nas - rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, spomenik Dimitriju Tucoviću biće premešten na novi trg koji se pravi na zelenoj površini između ulica Kralja Milana, Kralja Milutina i Nemanjine, a posmrtni Tucovićevi ostaci biće premešteni u Aleju velikana na Novom groblju.

Takođe, prostor na Slaviji gde je bio fast park biće uređen kao privremena saobraćajnica, kao spoj između Makenzijeve, Beogradske i Ulice kralja Milana, a nakon radova tu će biti izgrađena još jedna zelena površina.

- Bulevar oslobođenja sve do Autokomande biće uređen onako kako ta saobraćajnica po svojoj važnosti zaslužuje, a svi radovi biće obavljani tokom leta, kada bude najmanja gužva. Naravno, izvinjavamo se građanima zbog nelagodnosti koje radove ove vrste nose sa sobom, ali rezultat će svakako biti trg, u čijem izgledu ćemo svi moći da uživamo - rekao je Goran Vesić. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Laza Lazarević

pre 7 godina

Ako bude kao Vojvode Stepe , jao nama ... Napravili su BOB stazu od ulice , dvostruko je više semafora nego ranije ... svi do jednog nesinhronizovani , nemoguće je parkirati bilo gde od Autokomande do Trošarine... Zanatlije, kafići i svaki biznis polako napuštaju ovu zonu , vozači svi prešli na Bul. vojske ... da je lepša, lepša je ali kome treba sada ovakva ulica ? da ne bude tako i sa Slavijom ... Lepo za oko a nefunkcionalno do bola ...

Lili

pre 7 godina

Ако у изгледу трга будемо уживали као што "уживамо" у катастофално преуређеном Цветном тргу или "Певцу" , боље да ни не почињу !

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set