• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.06.2016

14:42

SPEKTAKL NA UŠĆU Za vikend legendarna kružna auto trka "Nagrada Beograda 2016"!

Beograd

SPEKTAKL NA UŠĆU Za vikend legendarna kružna auto trka "Nagrada Beograda 2016"!

Podeli vest

U subotu i nedelju ( 04. i 05. juna) na čuvenoj stazi Ušće, biće održana legendarna kružna auto trka "Nagrada Beograda 2016"
Promo

Trku organizuje  Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta.

Tim povodom danas je u prostorijama AMSS održana konferencija za novinare, na kojoj su se brojnim medijima obratili generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev, generalni sekretar SAKSS Goran Toroman i menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS Branislav Pijević.

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinak vozača koji će u subotu u 11 časova, nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji.

U nedelju, u 12 časova svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati za plasman Centralno-evropske zone, kao i za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po prvi put u Srbiji biće organizovana i drag disciplina, trka ubrzanja na 402 m, koja će privući novu publiku i dati dodatni kvalitet ovoj manifestaciji.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da vas sve pozovem na trku na Ušću, jer smo posle toliko godina ne samo vratili već i uspeli da održimo živim događaj koji je od izuzetne važnosti kako za grad Beograd, tako i za celu Srbiju. Ovo je opšte poznata manifestacija koja ima, ne samo domaći, već i regionalni značaj. Mislili smo na sve ljubitelje brze vožnje i omogućili im da uživaju u dvodnevnom spektaklu potpuno besplatno, jer je ove godine ulaz na trku slobodan - istakao je generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev zahvalivši se posebno svima koji su podržali organizaciju ove trke.

Generalni sekretar SAKSS Goran Toroman naglasio je da su i ove godine otvorene sve klase i discipline, te da će se voziti u pet divizija, što znači da se vozi i klasa fiće koja budi nostalgiju na ovoj manifestaciji. Do sada je prijavljeno preko 90 takmičara, od kojih mnogi dolaze iz zemalja u okruženju, rekao je Toroman istakavši da je bezbednost trke na visokom nivou.

Zahvalivši se svima koji su pomogli da se organizuje ova legendarna trka, menadžer za auto-moto sport i vozače u AMSS, na kraju je skrenuo pažnju publici da sluša redare i poštuje red, kako bi trka prošla bez incidenata, jer je, kako je naglasio, jedino bezbedna trka – dobra trka.

Pozivamo sve zaljubljenike u automobilizam da predstojeći vikend provedu na Ušću i prisustvuju manifestaciji "Nagrada Beograda 2016", gde će zajedno sa nama podržati ne samo takmičare, već i auto sport.

PROMENA TRASA LINIJA GSP  ZBOG ODRŽAVANjA MANIFESTACIJE "NAGRADA BEOGRADA 2016"

 

 


Vozila javnog prevoza sa linija br. 15, 84, 704, 706 i 707 će se umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do ulice Trešnjinog cveta, u oba smera, kretati Bulevarom Mihajla Pupina i ulicom Trešnjinog cveta i dalje redovnom trasom.
- Linija javnog prevoza br. 60 će u vreme održavanja manifestacije saobraćati sledećom trasom: U smeru ka okretnici "Novi Beograd-Toplana": Brankov most- Milentija Popovića- interna saobraćajnica- Vladimira Popovića- Zemunski put-Brodarska i dalje redovnom trasom a u povratku vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu.
Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set