• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2016

11:22

SKUPŠTINA GRADA: O spomeniku Đinđiću po hitnom postupku!

Beograd

SKUPŠTINA GRADA: O spomeniku Đinđiću po hitnom postupku!

Podeli vest

Skupština grada Beograda započela je danas sednicu na čijem dnevnom redu je i podizanje spomen obeležja ubijenom premijeru dr Zoranu Ðinđiću i formiranje odbora koji bi to trebalo da sprovede

Gradsko veće Grada Beograda, naime, uputilo je po hitnom postupku odbornicima gradskog parlamenta predlog da se formira takav odbor, a njegov bi zadatak bio da preduzme sve neophodne radnje na sprovođenju odluke o podizanju spomen-obeležja, od pronalaženja lokacije do realizacije poslova oko raspisivanja i sprovođenja konkursa.

Na čelu odbora biće dekan Fakulteta političkih nauka Dragan Simić, a spomen-obeležje koje sačinjavaju spomenik i postament podiže se sredstvima iz budžeta grada Beograda.

Osim Simića, među članovima Odbora su i gradski menadžer Goran Vesić, Svetomir Arsić Basara, akademik, Dušan Kovačević, dramski pisac…

Odbornici će, osim toga, razmatrati i predloge rešenja da na Novom Beogradu dve ulice ponesu imena Maršala Tolbuhina i Generala Ždanova, kao i o predlog da Konfučije dobije spomenik u prestonici.

Pred odbornicima je i predlog da Novi Beograd dobije Trg prijateljstva Srbije i Kine i Konfučijevu ulicu, Voždovac Bulevar patrijarha Germana, a Čukarica Ulicu Endija Vorhola.

Na dnevnom redu je predlog o podizanju spomenika Žambilu Žambajevu, kazahstanskom nacionalnom pesniku.

Odbornici razmatraju i nekoliko planova detaljne regulacije, dopune programa obnove objekata javne namene u Beogradu, kao i dopune odluke o mreži osnovnih škola u glavnom gradu.

Takođe, razmatra se promena osnivačkih akata javnih preduzeća čiji je osnivač grad, program sprovođenja mera tehničke zaštite objekata i prostornih kulturno-istorijskih celina u gradu, utvrđenih za kulturna dobra, kao stanje bezbednosti saobraćaja u gradu.

Odbornici po skraćenom postupku razmatraju rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora, članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, predloge o razrešenju i imenovanju školskih odbora, kao i razrešenje i imenovanje člana Gradske izborne komisije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan

pre 7 godina

Više su spomenik i obležje zaslužili mnogi drugi velikani, Draža, Nedić, Patrijarh Pavle ...... Sve je ovo lakrdija.

BiljanaBiljana1

pre 7 godina

Sta je doticni ucinio za nas Beograd? Setimo se coveka koji je Beograd gradio. Branko Pesic. Gde je njegov spomenik?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set