• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.06.2016

14:06

MALI: Kinezi ulažu u postrojenja za preradu otpadnih voda

Beograd

MALI: Kinezi ulažu u postrojenja za preradu otpadnih voda

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa predstavnicima kineskih kompanija Africa Investment and Development Co, Čang Čunom i China Maćinery Engineering Corporation, Vang Sinom, sa ciljem da ulažu, razvijaju i rade na Projektu postrojenja za tretiranje otpadnih voda u Beogradu




Kako je saopšteno iz gradske uprave, sporazum je vredan 500 miliona evra, a biće izgrađeno 14 takvih postrojenja.

Mali je kazao a Beograd sve svoje otpadne vode ispušta direktno u Savu i Dunav, što je veliki ekološki problem i nedopustivo za jednu evropsku prestonicu. 

- Zato aktivno radimo na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda, kako bismo stovrili zdravu životnu sredinu za naše sugrađane - rekao je Mali.

On je dodao da u Beogradu vlada dobra investiciona klima, što, kako kaže, potvrđuje činjenica da su kineski investitori zainteresovani upravo za jedan od najvećih projekata.

- Svakim danom se trudimo da privučemo investitore, jer znamo da je to jedan od najvažnijih uslova za dalji razvoj grada. Reč je o velikom projektu i drago mi je što ćemo imati pomoć i podršku naših kineskih prijatelja - rekao je Mali.

Kako je istakao, nakon izgradnje postrojenja i realizacije projekata javno-privatnog partnerstva za deponiju u Vinči, Beograd će samostalno ispunjavati oko 70 odsto nacionalnih ciljeva u okviru poglavlja 27 o zaštiti životne sredine.

Danas su potpisani i sporazumi iz oblasti građevinarstva, infrastrukture, telekomunikacija, trgovine, odbrane, medija, a jedan od najvažnijih za Beograd je sporazum o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji autoputa na deonici Surčin - Obrenovac na Koridoru 10.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set