• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2016

14:53

LDP O VRAČARU: Ne pristajemo na dogovor DS i Dosta je bilo!

Beograd

LDP O VRAČARU: Ne pristajemo na dogovor DS i Dosta je bilo!

Podeli vest

Liberalno demokratska partija apelovala je danas na DS i SNS, kao dve liste koje su dobile najviše glasova na Vračaru, da pokažu spremnost za kompromis i spreče ponavljanje izbora u toj opštini, tako što će se formirati efikasna i ozbiljna vlast, kao pravi izraz volje građana



Iz LDP, pred sutrašnju konstitutivnu sednicu skupštine te opštine, poručuju da je Vračar simbol demokratije i da zato neće pristati na dogovor DS i pokreta Dosta je bilo, koji, kažu, kompromituje sve ono zbog čega je Vračar poseban, praveći od njega samo još jednu u nizu "političkih buvljih pijaca". 

- Zbog toga ćemo na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici biti oštra opozicija ideji da se po svaku cenu mora doći ili ostati na vlasti - kaže za Tanjug odbornik LDP Mihailo Grupković.

On je rekao da LDP, kao i do sada, u tim dogovorima neće postaviti nijedan uslov za sebe, osim principijelnog i jasnog stava da vlast koja se formira mora biti izraz volje građana ispoljene na poslednjim izborima.

Navodeći da je očigledno da se ucenama ništa dobro ne može uraditi za Vračar, Grupković je rekao da je Vračar doveden u slepu ulicu zbog toga što je DS pristala da, suprotno volji građana, opstanak na vlasti traži u savezu sa ÐB, baziranom na ucenama i isključivo ličnim interesima. 

On je naveo da je sutra pred odbornicima poslednja prilika da na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Vračar stvore preduslove za formiranje vlasti koja bi bila pravi izraz volje građana ispoljene na izborima. 

- To je naša obaveza. Mi smo za to odgovorni - naveo je Grupković.

On je apelovao na SNS i DS da pokažu konstruktivan odnos, speče ponavljanje izbora i formiraju ozbiljnu vlast, a ne da "umesto toga imamo klimavu većinu koja bi se raspala do prve naredne sednice Skupštine opštine".

Konstititutivna sednica vračarske skupštine, koja je bila zakazana za 10. jun, tog dana nije održana, već je odložena zbog nedostatka kvoruma, s obzirom da su se na sednici pojavili samo odbornici sa liste Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje, SPS i odbornik LDP, ali ne i odbornici DS i D JB.

Rok za konsituisanje opštinske skupštine je 25. jun do ponoći, a ukoliko se taj posao ne obavi do tog datuma, Skupština grada je u obavezi da uvede privremeni organ i raspiše ponovne izbore. 

Inače, DS i Pokret Dosta je bilo potpisali su 1. juna sporazum o upravljanju opštinom Vračcar, nakon dugog pregovaranja.

Iz dogovora o lokalnoj vlasti povukla se LDP, koja je na izbore na Vračaru izašla zajedno sa DS, SDS, Novom strankom, SDU i Levicom Srbije, smatrajući da se razgovara isključivo o funkcijama, a ne o interesu građana.

Uslov koji je ÐB postavila bio je da predsednik opštine bude iz njihovog pokreta, a posebno su insistirali na tome da to ne može da bude kandidat DS Branimir Kuzmanović, jer, kako su istakli, na Vračaru su potrebni ljudi "čiste prošlosti".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mara

pre 7 godina

Ko mala deca ste ili kao rogovi u vreci,Uozbiljite se i redite ako znate,Prepirke i prepcavanja nam je dosta bez obzira odakle dolaze.Radite ili se sklonite.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set