• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

05.07.2016

23:44

VOZAČ HEROJ OTRGAO DEVOJKU OD SMRTI: Spremala se da skoči s mosta, ali tada je s autobusom naišao Vojislav

Beograd

VOZAČ HEROJ OTRGAO DEVOJKU OD SMRTI: Spremala se da skoči s mosta, ali tada je s autobusom naišao Vojislav

Podeli vest

Vozač gradskog autobusa Vojislav Marković u nedelju je spazio devojku koja je pokušala da skoči sa Plavog mosta u Beogradu. Zaustavio je autobus, čvrsto ju je zgrabio i spasao od sigurne smrti

Vojislav Marković (60) je za RTS ispričao da je u nedelju oko 15 časova, na trasi gradskog autobusa 50 kojom svakodnevno saobraća, sa desne strane ograde Plavog mosta video devojku koja je bila licem okrenuta ka auto-putu.

U tom trenutku hrabri vozač je zaustavio autobus, uključio sva četiri pokazivača pravca, povukao ručnu i otvorio sve troje vrata.

- Preskočio sam jednu zaštitnu ogradu koja je bila između saobraćajne trake i pešačkog prolaza koji se protezao celom dužinom Plavog mosta. Sa leđa sam je naglo uhvatio ispod struka i stegao sam je da je ne bih ispustio. Ona se tada samo desnom rukom držala za ogradu, levom je već bila ka dole- ispričao je Vojislav za RTS.

Rekao je da se tada okrenuo kako bi video da li je još neko od putnika krenuo da pomogne i doviknuo jednom mladiću da dođe.

- Došao je, uhvatio ju je za noge i mi smo je prebacili na drugu stranu. Tek kada smo je prebacili, ja sam je zagrlio, ona se tresla, bila je preplašena i vikala je da je boli sve- ispričao je Vojislav.

Kako kaže, putnici su tada već bili pozvali Hitnu pomoć.

- Rekao sam joj da se ne boji ničega, da je sada sve u redu. Sve se završilo fino i meni je drago što sam je spasao- rekao je Vojislav sa suzama u očima. 

Dodao je da bi voleo da devojčicu vidi još nekad jer se u trenutku spasavanja setio svoje dece, sina od 28 godina i ćerke od 22 godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 7 godina

Svaka cast za vozaca,za prisebnost i brzu reakciju...samo je tuga sto u srbiji svaki dan cujemo i citamo o ubistvima i samoubistvima...a i vi iz medija daj sirite malo pozitivne energije i pisite neke lepe vesti,znam da to ne prodaje novine,ali opet nemoj da zatucavate ovaj narod sa glupostima inlosim vestima

deda

pre 7 godina

Pravi dragulj u moru sivila i letargije ,svuda oko nas. Ziv bio dobri covece. Valjda ce devojka shvatiti, sta si uradio za nju.

Bog ti dao

pre 7 godina

.........srecu i zdravlje, tvojoj porodici i tebi, plemeniti - covece!

NN

pre 7 godina

Svala cast vozacu LJUDINI. Ne treba ovo zaboraviti!! Treba nagraditi COVEKA!!!

Vanesa

pre 7 godina

Svaka čast ovom dobrom čoveku i njegovom pomoćniku...n

penzionerj

pre 7 godina

Cestitam !!! Imala je srece da ste bili na pravom mestu i u pravo vreme. Ako nesto vredi,mislim da se samoubistvom nista ne resava,mi smo tu koji moramo biti jaki i svku prepreku prevazici.

branko1

pre 7 godina

Bravo majstore.Takvi su pravi Srbi .Želim ti svu sreću ovog sveta I srećan život tvoje familije.Živeli junačino !!!

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set