• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.07.2016

16:56

VESIĆ: Uspeo tender za fontanu na Slaviji, za saobraćajnice se ponavlja!

Beograd

VESIĆ: Uspeo tender za fontanu na Slaviji, za saobraćajnice se ponavlja!

Podeli vest

Tender za izgradnju fontane na Trgu Slavija je uspeo i na njega su se prijavila četiri ponuđača, dok će tender za izgradnju saobraćajnica na tom trgu i Bulevaru Oslobođenja, sve do Autokomande biti ponovljen, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

U pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu, Vesić kaže da su na tender za izgradnju fontane pristigle ponude u rasponu od 182 do 229 miliona dinara neto.

Gradski menadžer navodi da će tenderska komisija već tokom naredne sedmice pregledti sve ponude i odlučiti o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Ugovor će, prema njegovim rečima, biti potpisan veoma brzo, zavisno od toga da li će biti žalbi na odluku o izboru ponuđača.

- Izgradnju velelepne muzičke fontane finansira grad Beograd - podsetio je Vesić.

Početkom juna je završen i tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja sve do Autokomande, koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj, a u ime Grada Beograda ga sprovodi Agencija za investicije i stanovanje.

Vesić objašnjava da su na tom tenderu dobijene dve ponude, ali da je Komisija zaključila da su obe ponude neispravne.

Ističe da je odluka o tome prosleđena Evropskoj banci za obnovu i razvoj, a kada od banke stigne potvrda uslediće novi tender.

- Nismo srećni zbog činjenice da će se Slavija raditi u dve faze zbog toga što je jedan tender uspeo a drugi nije, ali to je stvar na koju nismo mogli da utičemo i na kraju krajeva stvar poštovanja zakona - naveo je gradski menadžer izrazivši istovremeno nadu da će ponovljenom tenderu za saobraćajnice, koji će biti veoma brzo raspisan, učestvovati više kompanija i da će izvođač radova biti izabran.

Radovi na izgradnji fontane počeće već tokom jeseni i trajaće 155 kalendarskih dana, a tokom izvođenja tih radova saobraćaj će se u tom delu grada odvbijati nesmetano i bez zaustavljanja, kaže Vesić i ističe da je to "dobra vest".

- Činjenica da ćemo prvo da završimo fontanu omogućiće nam da se tokom njene izgradnje saobraćaj na Slaviji odvija neometano. Kada bude završen ponovljeni tender za izgradnju saobraćajnica na Trgu Slavija i u Bulevaru Oslobođenja ti radovi će biti izvođeni u drugoj fazi, na proleće - rekao je gradski menadžer.

S obzirom na to da će do tada, kako kaže, fontana već biti završena, vreme u kome će se saobraćaj na Slaviji odvijati u smanjenom kapacitetu biće kraće nego što bi bilo da su radovi na saobraćajnicama i na fontani tekli istovremeno.

Vesić poručuje da Beograđani treba da znaju da Gradska uprava sa njihovim novcem postupa domaćinski, kao i da se Uprava trudi da radovi traju što kraće kako se ne bi ometao uobičajeni životni ritam grada.

- Bez obzira što će sada radovi na Trgu Slavija i Bulevaru Oslobođenja trajati u dve faze, vreme u kojem će saobraćaj biti delimično zaustavljen biće kraće što je dobra vest za građane koji Slaviju koriste svakodnevno za saobraćaj - poručio je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 7 godina

Molim vas da izgradite podzemne pesacke prolaze, neka bude skuplje ali ce to biti trajna vrednost

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set