• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.07.2016

11:46

VESIĆ najavljuje krivične prijave za divlju gradnju

Beograd

VESIĆ najavljuje krivične prijave za divlju gradnju

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će biti tražena odgovornost opštinskih ili gradskih inspektora koji su dopustili izgradnju nelegalnih zgrada od nekoliko hiljada kvadrata, a da će protiv onih koji budu gradili pored zabrane biti podnete krivične prijave

 - Trаžićemo odgovornost onih inspektora, opštinskih ili gradskih, koji su dopustili da niknu nelegalne zgrade od nekoliko hiljada kvadrata a da to nisu sankcionisali. Svako ko nastavi da gradi pored zabrane i trake, a ima i takvih slučajeva, dobiće odmah krivičnu prijavu - rekao je Vesić zа današnje Večernje novosti.

On je rekao da je grad dobio satelitski snimak iz novembra 2015. godine i da će u skladu sa Zakonom o ozakonjenju svi objekti koji se ne nalaze na tom snimku, a gradjeni su bez važećih dozvola biti srušeni.

 - U petak je počeo popis svih objekata koji se grade ili su gradjeni proteklih osam meseci i odmah posle uporedjivanja sa satelitskim snimkom, odnosno ukoliko se ne nalaze na njemu, biće odbijeni za legalizaciju  - naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima pojedini investitori su pokušali da iskoriste Zakon o ozakonjenu, čiji je smisao da se ozakone do tada izgrađeni objekti, i da sagrade nove kako bi ih uz pomoć pojedinaca iz lokalne samouprave prikazali kao objekte gradjene pre donošenja zakona. 

Komentarišući navode da je arapskim investitorima u projektu "Beograd na vodi" u zakup dato najluksuznije zemljište u prestonici bez nadoknade Vesić je rekao da je "116 hektara zemljišta pored reke postalo u očima opozicije najluksuznije" tek kada ga je sadašnja gradska vlast uredila.

 - Dakle, ako je najluksuznije, zašto ga nisu oni raščistili? Makar kamen da su pomerili odatle i pronašli makar jednog investitora koji bi dao ne milijarde već milion evra, imali bi sada pravo nešto da kažu. Nisu bili u stanju to da urade i bolje im je sada da ćute. Beograd na vodi je projekat koji je važan za dalji razvoj Srbije jer predstavlja ulaganje od preko 3,5 milijardi evra - naveo je gradski menadžer.

Vesić je rekao da rekonstrukcija Trga Slavija, odnosno izgradnja fontane na tom trgu, koja počinje na jesen, neće uticati na odvijanje saobraćaja.

 - Moramo da raspišemo novi tender za rekonstrukciju kolovoza na Slaviji i u Bulevaru oslobođenja. Tako će se kolovoz na Slaviji i Bulevaru oslobodjenja raditi tek na proleće, ali pošto će fontana već biti završena, vreme u kome će tokom tih radova odvijanje saobraćaja na Slaviji biti delimično otežano, biće kraće - kazao je on.

Komentarišući obećаnje stanarima Cetinjske da će uskoro biti rešen problem buke iz noćnih klubova Vesi je rekao da su gradjani u pravu.

 - Na sednici Skupštine grada krajem avgusta donećemo odluku po kojoj će se ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama proširiti i na prostor izmedju 300 i 500 metara od njih, kazao je Vesić.

On je naveo da će biti zatraženo i da gradske inspekcije kontrolišu nivo buke u svakom trenutku i kažnjavaju one koji se ne pridržavaju pravila i zatvaraju objekte.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set