• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

11.08.2016

09:58

BICIKLISTI NEZADOVOLJNI Rekonstrukcija Slavije ne predviđa staze za dvotočkaše!

Beograd

BICIKLISTI NEZADOVOLJNI Rekonstrukcija Slavije ne predviđa staze za dvotočkaše!

Podeli vest

Udruženja građana "Ulice za bicikliste" i kolektiv "Ministarstvo prostora" saopštili su danas da rekonstrukcijom Trga Slavija biti oštećeni pešaci,jer projekat podrazumeva izmeštanje pešačkih prelaza, a nije predviđena ni izgradnja biciklističke infrastrukture


"Izmeštanjem pešačkih prelaza sa prostora Trga Slavija, pešački krug produžava se skoro dvostruko - sa sadašnjih 400 na čak 700 metara. Pešak koji bi želeo da iz Beogradske ulice ode ka Deligradskokoj ulici i restoranu Mekdonalds, umesto sadašnjih 130 metara morao bi da pređe putanju od preko 300 metara", navodi se u saopštenju.

Udruženja ističu i da činjenicom da se na Slaviji ne planira biciklistički saobraćaj, ulica Kralja Milana se, kao najkorišćniji biciklistički koridor, odseca od planirane biciklističke staze u Bulevaru oslobođenja bez alternativa za bicikliste. 

Zbog svega toga, Udruženja će se obratiti kancelariji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja finansira projekat rekonstrukcije, i ukazati na sporne delove poslednje verzije projekta rekonstrukcije.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajana

pre 7 godina

Još samo da svoje mišljenje daju bebe u kolicima, pa da otpočnu radovi.

Zoka

pre 7 godina

Ono, istina je. Čitav Beograd, a posebno stari deo, vrvi od biciklista. Stvarno je "ogroman" propust što nisu planirane biciklističke staze oko Slavije.

Zoran

pre 7 godina

Biciklista je sve više i više, samo ih vi ne vidite. A u Bulevaru Oslobođenja se gradi biciklistička staza i logično je da se poveže preko Slavije.

zmau

pre 7 godina

Zoka, ne vrvi upravo zato što nema odgovarajuće infrastrukture, i ljudi se s pravom plaše da ih neki mamlaz ne obogalji na kolovozu. I baš zato što ne vrvi, što su opcije za kretanje kroz Beograd skučene, pa gomila vas poseda u automobile, vi i imate problem sa gužvama, pa jaučete na Slaviju.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set