• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

17.08.2016

19:27

KONAČNO Infostan ovo više ne sme da radi bez saglasnosti građana!

Beograd

KONAČNO Infostan ovo više ne sme da radi bez saglasnosti građana!

Podeli vest

Savet Komisije za zašitu konkurencije naložio je JKP Infostan Tehnologiji da trajno izmeni svoju poslovnu politiku, između ostalog da bez saglasnosti građana ne može da uvrsti nove komercijalne usluge na svojim računima

Kako se navodi u saopštenju Komisije postupak, koji je pokrenut 26. oktobra prošle godine, je prekinut i biće nastavljen ukoliko u naredne tri godine Infostan ne bude postupao po nalozima Komisije.

Tom preduzeću naloženo je da trajno izmeni svoju poslovnu politiku tako što će ulistavanje novih komercijalnih usluga vršiti ili na osnovu pisane saglasnosti građana Beograda koji su u sistemu objedinjene naplate komunalnih usluga ili obaveštenjem korisniku da će uplatom posebne uplatnice dati saglasnost za ulistavanje te stavke na račun Infostana.

Naloženo je i da izlistavanje stavki sa računa sistema objedinjene naplate vrši na zahtev korisnika koji su u sistemu objedinjene naplate komunalnih usluga, uz obavezu da na svojim šalterima primi svaki pisani zahtev za izlistavanje komercijalne stavke sa računa, istu stavku izlista od sledećeg računa i o tome obavesti davaoca konkretne usluge

Infostan društvima za osiguranje ne sme da daje izdvojene informacije o korisnicima koji nisu osigurani. U izvršenju te obaveze dozvoljena je mogućnost pružanja informacija o korisnicima koji su već osigurani kod tog konkretnog osiguravača.

RAZREŠEN DIREKTOR INFOSTANA Osiguranje domaćinstva mu došlo glave

Twitter

Infostan je obavezan da objavi na internet stranici svaku novu mogućnost ulistavanja novih stavki, sa detaljnim objašnjenjima korisnicima.
Preduzeću JKP Infostan Tehnologije je naloženo da u naredne tri godine dostavlja Komisiji na uvid svaki sledeći ugovor koji bude zaključen sa nekom trećom stranom zainteresovanom za korišćenje komercijalnih uslova Infostana, uz zahtev za davanje mišljenja.

Kako se navodi u saopštenju, Savet Komisije je odluku o prekidu postupka doneo ceneći da se usvojenim merama u potpunosti otklanja opasnost da se na tržištu nastave radnje koje su dovele do osnovane pretpostavke povrede konkurencije, a na osnovu koje je i pokrenut postupak po službenoj dužnosti.

Oktobra prošle godine korisnici Infostana u Beogradu dobili su račune uvećane za 200 dinara na ime osiguranja domaćinstva, a kako je tada objašnjeno u preduzeću reč je bila o neobavezujućoj ponudi Đenerali osiguranja Srbija građanima da osiguraju domaćinstvo i stvari u njemu.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali dao je tada nalog Infostanu da se hitno sa računa ukloni stavka "osiguranje domaćinstva".

INFOSTAN DEMANTUJE: Nismo oprostili stare dugove!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Karađorđe

pre 7 godina

Pa dokle će ovi iz infostana da nas karaju? n

miki

pre 7 godina

Duzni da istaknu na sajtu infostana ..... pa koliko starijih ljudi uopste ima i poznaje internet kao prvo, a i svi ostali koji ga i koriste,koliko cesto i da li uopste idu na njihov sajt da citaju ta obavestenja? Ovo je opet kradja jer zna se sta spada u info stan i samo to i treba da bude na uplatnicama, dok sve ostalo treba staviti u rang reklama i biti na posebnim uplatnicama pa ko zeli neka plati .\n

Petar

pre 7 godina

Na uplatnici Infostana je i privatno preduzeće Dimničar, koje samo uzima pare, a kada ste poslednji put videli dimničara, Kažite sami!

Pero

pre 7 godina

Stanari nisu upoznati vremenom očitavanja brojila,te ne mogu ostvariti kontrolu očitanja .Potrošnja vode u mojoj zgradi po mesecima je od 3,32 do 16,6 m kubnih.Infostan i Vodovod ne uvažavju žalbe stanara,a nije normalno da tolike oscilacije u mesečnim računima budu.Na koji naćin stanari da se uvere da plaćaju ono što su stvarno potrošili.

Igor

pre 7 godina

Stigao racun za vodu.Pritisak dovoljan da se dnevno nakapa 5 casa vode a racun za 32 m3 sto je oko 400 bojlera od 80 litara.Pa ja ko da Nilske konje imam u basti.Jbg.. zastitnik gradjana u kampanji za predsednika.

Zdravko

pre 5 godina

Potrebn je uvesti rubriku "KOMENTARI KORISNIKA USLUGA" U slučaju, kada bi postojala rubrika, rekao bih da čistači kuće tri nedelje nisu došli za čišćenje, a ja, Upravnik zgrade, utrošio sam celo pre podne i nisam mogao da dodjem do telefona osobe kojoj bi se obratio. Posle čekanja, jer sam bio deveti na čekanju, dobio sam operatera koji je rekao da nije ovlašćen da mi daje vezu. Izgleda da su i ti službenici pod zaštitom. TAKO JE NAPRAVLJENA ORGANIZACIJA USLUGE. "NEMOJ SLUČAJNO DA ZAVRŠIŠ POSAO" Upravnik zgrade Bože Jankovića 68

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set