• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.08.2016

14:24

PLOVIMO ZAJEDNO! Beogradski karneval brodova 27. avgusta

Beograd

PLOVIMO ZAJEDNO! Beogradski karneval brodova 27. avgusta

Podeli vest

Tradicionalna manifestacija Beogradski karneval brodova, 12. po redu, biće održana u subotu, 27. avgusta na Savskoj promenadi, najavili su danas organizatori i predstavnici Grada Beograda koji su pozvali Beograđane i njihove goste da se spuste na reke i prisustvuju toj turističkoj atrakciji

Posle defilea plovila i brojnih programa koji će biti organizovani, kraj manifestacije koju organizuje Turistička organizacija Beograda, kao i prethodnih godina, obeležiće veliki vatromet. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović podsetio je na skromne početke te manifestacije kada je organizovana u uskom prostoru, navodeći da se danas ta manifestacija održava na divnom, uređenom mestu, jednom od najlepših u gradu. 

 - Uređenje priobalja pokazalo je da se Beograd spustio na reke -  rekao je Mladenović na konferenciji za novinare u Skupštini grada, navodeći da je Beogradski karneval brodova velika turistička atrakcija, te da Grad Beograd posebnu pažnju posvećuje razvoju turizma. 


Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je Beogradski karneval brodova jedna od najvećih turističkih manifestacija u gradu, navodeći da je dobro što se Beograd spušta na reke. 

Karneval brodova je, navodi Popović, najdraža manifestacija zaposlenih u Turističkoj organizaciji Beograda, jer je ideja da se organizuje takva manifestacija potekle upravo iz te organizacije. 

Prema rečima direktora Beokom servisa, ta manifestacija je simbol Beograda koja iz godine u godinu sve više raste, a svi preduslovi za održavanje karnevala su ipsunjeni.

Glavaš napominje da će sve gradske komunalne službe brinuti o bezbednosti posetilaca, te nastojati da učine priobalje još lepšim. 

Leontina Vukomanović kaže da će Beogradski karneval brodova biti karneval smeha, radosti i sreće, na divno uređenom prostoru, navodeći da Dečiji kulturni centar često nastupa na Savskoj promenadi. 

Milan Ðurđević iz "Nevernih beba" najavio je da će ta grupa održati koncert koji će početi u 21.30, te da će svirati hitove i najlepše pesme. 


Program manifestacije, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, počeće u 17 sati, nastupom Dečijeg kulturnog centra Beograda, domaćin manifestacije biće Minja Subota, a učestvovaće Ivana Peters, Leontina Vukomanović i Hor "Čarolija.

Planirana je povorka karnevalskih grupa koje će prodefilovati šetalištem između Brankovog i mosta Gazela.

Zvaničan početak manifestacije biće obeležen ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa brodova koje su izradili učenici Osnovne škole "Ðuro Strugar", a potom će u 18.30 okićena plovila iz oko 20 beogradskih marina defilovati akvatorijumom između Brankovog i mosta Gazela. 

Pored rečnih brodova i čamaca, u cilju afirmacije sportsko rekreativnih aktivnosti predstaviće se i jedriličarski, veslački i nautički klubovi. 

Program na bini, kako je najavljeno, biće nastavljen u 20 sati nastupom Umetničkog centra Talija, zatim plesača beogradskih plesnih škola, violinistkinje Katarine Ðokić, gudačkog kvarteta Pandora i grupe "Neverne bebe". 


Posetioci Karnevala će moći da uživaju u pratećem programu na obali, duž Savske promenade, a za najmlađe će biti organizovane brojne radionice i igraonice, dok će na tezgama duž šetališta biti izloženi proizvodi domaće i narodne radinosti, suveniri i umetnički predmeti. 

Takođe, gosti će moći da se osveže i počaste proizvodima "Idee", "Frikoma"i "Mivela", a biće im na raspolaganju i dva info pulta Turističke organizacije Beograda na kojima će moći da dobiju informacije o programu, kao i besplatne karnevalske maske. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set