• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

26.08.2016

09:38

ZABORAVITE NA ŠVERCOVANJE! Od septembra pojačane kontrole u javnom prevozu!

Beograd

ZABORAVITE NA ŠVERCOVANJE! Od septembra pojačane kontrole u javnom prevozu!

Podeli vest

Raspisan je konkurs za nove radnike koji će proveravati karte u javnom prevozu. Od septembra se uspostavlja sistem kontrole u BG vozu na tri stanice

Putnike u javnom gradskom prevozu od jeseni će kontrolisati veći broj "bus-plus" kontrolora. Kompanija "Apeks" već je raspisala konkurs za zainteresovane kandidate, a na ovaj korak odlučili su se zbog povećanja posla.

Direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović kaže da bi putnike u javnom gradskom prevozu, po ugovoru sa privatnom firmom "Apeks", trebalo da kontroliše najmanje 200 kontrolora. Ipak, ni u Direkciji, ni u "Apeksu" ne izjašnjavaju se o preciznom broju angažovanih kontrolora, pišu Večernje novosti. 

- Više ih je od 200 - uverava Mitrović i dodaje:

SVE MISTERIJE BUS PLUSA: Kako ga koristiti i proći najjeftinije

Uslovi za zainteresovane kandidate

Uslovi koje zainteresovani kandidati za kontrolore moraju da ispune su srednja školska sprema, osnovno znanje engleskog jezika, komunikacione veštine, sposobnost kvalitetnog timskog rada i praćenja jasno definisanih procedura. Poželjno je prethodno iskustvo na poslovima kontrole karata u javnom prevozu. Svi zainteresovani kandidati mogu poslati svoje biografije (sa slikom) elektronskim putem do 7. septembra.

- Do sada putnici BG voza nisu podlegali nikakvoj kontroli, jer ni oprema u vozilima nije radila, tačnije, validatori su bili polomljeni. Čak četiri puta su ih kompletno menjali, ali nije vredelo. Vandali su nastavili da ih uništavaju. Iz tog razloga smo i odlučili da postavimo barijere, za početak, na ulazu u tri železničke stanice. Tako da će putnici morati da pre nego uđu u voz očitaju kartu. 

"Trozupci" koji sprečavaju ulazak na stanicu naći će se kod Vukovog spomenika, Pančevačkog mosta i Karađorđevog parka. Prema Mitrovićevim rečima, za obnovu rampi zaslužna je kompanija "Apeks". Kompletan posao je završen, ali se čeka da "Železnice", sa kojima je sklopljen ugovor, obezbede ljude koji će čuvati obnovljene barijere. 

U "Srbijavozu" kažu da je u toku izbor najpovoljnijeg ponuđača za poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja na osnovu pokrenutog postupka javne nabavke. I da se početak realizacije ovog posla očekuje između 1. i 5. septembra. 

ROKOVI ZA PRODUŽENJE! BusPlus karte studenata i đaka srednjih škola traju do 30. septembra!

Inače, u planu je da ovakav sistem kontrole putnika zaživi i na ostalih šest železničkih stanica, ali zasad nema tehničkih mogućnosti. Potrebno je da na njima budu postavljene barijere, a na pomenute tri već su postojale, pa su samo modifikovane. Osposobljavanjem rampi, zamenom mehaničkih delova, postavljanjem aparata za overu i povezivanje sa sistemom, napravljen je zatvoren sistem, tako da će svako ko želi da koristi "BG voz" morati da overi kartu kako bi ušao na stanicu, odnosno peron.

(FOTO) ŽBUN METODA! Najnoviji način sprečavanja švercovanja u javnom prevozu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vazi

pre 7 godina

Ja i dalje ostajem pri stavu da ne dam a i da imam odakle mi za kartu,a sto se tice kontrolora i komunalnih milicajaca kao i do sada mogu da me ape za jajca,a mogu to isto da urade i ovi regularni milicajci,naravno ne mogu svi u isto vreme(nemam toliko jajca,samo komada dva)neka se dogovore medjusobno ko ce prvi.

zoran

pre 4 godine

U zemlji na brdovitom Balkanu kontrolor karata u javnom prevozu mora da zna engleski, a ministar spoljnih poslova ne ume ni da bekne engleski, ministar vojske nije odslušao ni predvojničku obuku u pedesetoj godini, a jedan raniji ministar policije je u mladosti obijao trafike. Bilo je to u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set