• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.08.2016

15:41

SPEKTAKL NA UŠĆU Za vikend treća kružna auto trka letnje lige "Nagrada Beograda 2016"!

Beograd

SPEKTAKL NA UŠĆU Za vikend treća kružna auto trka letnje lige "Nagrada Beograda 2016"!

Podeli vest

U subotu i nedelju, na čuvenoj stazi Ušće, biće održana treća kružna auto trka letnje lige "Nagrada Beograda 2016"
Promo

Trku organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. 

- Na stazi dugačkoj 2.230 metara na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinu vozača koji će u subotu u 11 časova nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji. U nedelju, u 12 časova biće i svečano otvarena kružna trka, koja će se bodovati za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine drugi put u Srbiji biće organizovana i "drag" disciplina, trka ubrzanja na 402 m, koja će sigurno privući publiku i dodati kvalitet ovoj manifestaciji - saopštio je Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretara Auto -moto saveza Srbije. 

Zadovoljstvo zbog organizovanja trke na Ušću, koja je od izuzetne važnosti za grad Beograd i Srbiju, izrazio je i Vladimir Pajić, pomoćnik gradskog sekretara za omladinu i sport.

- Ovakvi događaji predstavljaju čist dobitak za auto sport, ali  značajno utiču i na Grad, razvoj turizma i ugled Beograda - rekao je na današnjoj konferenciji Darko Glavaš iz Beokom servisa i dodao:

 Ovo je popularna manifestacija koja ima domaći i regionalni značaj. Ulaz na trku će biti slobodan, a AMSS i gradske komunalne službe svim ljubiteljima brze vožnje omogućile su da mogu bezbedno da uživaju u dvodnevnom spektaklu na Ušću. Nadamo se da će takmičari ostati dosledni i sutra i prekosutra ponovo pružiti maksimum, i još bolje sportske rezultate. 

Dejan Čolović, predsednik SAKSS poželeo je vozačima puno sreće i što bolje rezultate na predstojećem takmičenju.

 - Auto-moto savez Srbije apeluje na publiku, da je potrebno da se disciplinovano slede uputstva redara i poštuje propisani red, kako bi trka prošla bez incidenata. Jedino bezbedna trka može biti i dobra trka, naglasio je  - Branislav Pijević, menadžer za sport  AMSS-a.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set