• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

09.09.2016

16:32

PREDSEDNIK NO SAVA CENTRA: Do kraja meseca konkretne mere za bolje poslovanje!

Beograd

PREDSEDNIK NO SAVA CENTRA: Do kraja meseca konkretne mere za bolje poslovanje!

Podeli vest

Komisija koja će predložiti održive mere za bolje poslovanje "Sava centra", trebalo bi do kraja meseca da izađe sa konkretnim predlozima, izjavio je danas predsednik Nadzornog odbora tog preduzeća Nemanja Đukić

Ta komisija formirana je na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

Đukić je rekao da veruje da će Komisija dobro uraditi svoj deo posla i predložiti dobre, održive mere, jer je to važno kako bi preduzeće najzad stalo na noge, ukazavši da je prošlu godinu "Sava centar" završio sa gubitkom od 149 miliona dinara.

- Sava centar je jedan od simbola Beograda i ima veliku međunarodnu reputaciju, ali je u jako teškom stanju. Kompleks je u eksploataciji već 40 godina, a da nije doživeo nijednu veću sanaciju - rekao je Đukić, a saopštila Gradska uprava.

On je rekao da će Komisija doneti mere čiji je zadatak da štiti interes grada, odnosno interese zaposlenih, obezbedi kontinuitet održavanja važnih manifestacija, sanaciju i rekonstrukciju objekta, kao i povećavanje prihoda od kongresnog turizma.

NJUJORK TAJMS: Da li je Beograd sledeći Berlin?

Mere će, dodao je, prvenstveno biti usmerene na to da se zaštiti interes zaposlenih, koji imaju veliko znanje i iskustvo.

- Drugi cilj nam je da se očuva prvenstvena namena preduzeća kada je reč o održavanju važnih kulturnih manifestacija kao što su 'Fest', 'Bemus', 'Bitef'... Naravno, krajnji cilj je rekonstrukcija objekta koji je procenjen na 80 miliona evra, i njegov povratak na mapu organizatora velikih međunarodnih skupova - istakao je Đukić.

On je dodao da bi najveći prihodi "Sava centra" trebalo da budu od kongresnog turizma, ali da se velike međunarodne manifestacije sve češće ne održavaju u tom objektu, zbog lošeg stanja u kom se nalazi.

- Međunarodni skupovi visokog profila koji su održavani u prethodnom periodu u Beogradu, nisu organizovani u 'Sava centru' već u 'Kombank Areni', a prihodi od kongresnog turizma u prvoj polovini ove godine su bili samo sedam miliona dinara - rekao je Đukić i dodao da se ne sme dozvoliti da "Sava Centar" nastavi polako da se gasi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set