• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.09.2016

13:35

VESIĆ I JOVIČIĆ: Otvoren šalter za preduzetništvo u opštini Palilula!

Beograd

VESIĆ I JOVIČIĆ: Otvoren šalter za preduzetništvo u opštini Palilula!

Podeli vest

U beogradskoj opštini Palilula otvoren je šalter za preduzetništvo gde će preduzetnici moći da dobiju sve informacije potrebne za poslovanje, a gradski menadžer Goran Vesić je najavio da je plan da do kraja ove godine takvi šalteri budu otvoreni u svih 17 beogradskih opština

- Ovo je sedmi takav šalter koji otvaramo u Beogradu. Do sad smo ih otvorili na Zvezdari, Čukarici, Voždovcu, Obrenovcu, Rakovici i Savskom vencu. Danas otvaramo ovaj u opštini Palilula, tokom ovog meseca ćemo otvoriti u Lazarevcu i Zemunu, a tokom sledećeg na Starom gradu i u Mladenovcu - naveo je Vesić.

On je naglasio da su šalteri za preduzetništvo važni jer će pomoći privrednicima da bolje rade.

Vesić je rekao da je otvaranje takvih šaltera u opštinama jedna od boljih akcija koja je urađena jer, kako je dodao, privrednicima treba pružiti informacije tamo gde oni dolaze svakodnevno, a "u opštinu često dolaze po raznim pitanjima i to je mesto gde onda mogu da dobiju i neke druge informacije koje su im važne za poslovanje".

Tanjug

Gradski menadžer je naveo i da je Nemačka najrazvijenija zemlja Evrope u kojoj većinu privrede čine mala i srednja preduzeća.

- Snagu nemačke privrede čine mala i srednja preuzeća. To su porodična preduzeća sa 20, 50, 100, 1.000 zaposlenih i to su preduzeća koja zaslužuju posebnu podršku i zato je veoma važno da ljudi koji pokreću biznis u ovo vreme mogu da dobiju prave informacije - rekao je Vesić.

On je naglasio da je će se ubuduće raditi na tome da domaći privrednici na šalterima za preduzetništvo mogu da dobiju i informacije o tome kako mogu da konkurišu za sredstva iz fondova EU za pomoć privredi jer, dodao je gradski menadžer, mnogi od njih ne znaju gde postoje ta sredstva i kako da za njih konkurišu.

- Mi, kao zemlja, u ovom trenutku veoma malo iskorišćavamo sredstava iz pristupnih fondova EU i nismo jedini u tome - rekao je Vesić i ocenio da bi trebalo da privrednike naučimo kako da svaki evro koji mogu da dobiju za nekakve svoje aktivnosti dobiju.

Predsedik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da je ta opština servis građana, kako za obične građane tako i za privrednike.

- Želimo da privrednike na našoj teritoriji negujemo, gajimo, da im pre svega poklonimo pažnju i omogućimo da na jednom mestu dobiju sve informacije koje su neophodne za njihov biznis i dalji rad - rekao je Jovičić.

Tanjug

On je naveo da će na novootvorenom šalteru privrednici moći da dobiju informacije o tome koji su zakoni u toku, kako i na koji način mogu lakše da naprave biznis plan, svot analizu i sve ono što je neophodno da budu uspešni i konkurentni na tržištu.

- Naša ideja je da u naredne četiri godine na svojoj teritoriji imamo što uspešnije i bolje privrednike koji neće samo delovati, raditi i privređivati na lokalnom ili gradskom nivou već će možda biti i jedni od jačih izvoznika u narednom periodu - rekao je Jovičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikac

pre 7 godina

Stvarno mi nije jasno kako možete da podržite ovakve gluposti. Da znate kako da unapredite privatni biznis pa vi biste to uradili a ne zaposljavate ljude na šalterima koji nemaju pojma niti mogu pomoći bilo kom privatniku. A što se tiče pristupnih fondova pa država ih krije i daje samo svojim član ovima ili pak traže nemoguće uslove a zna se zašto.Pametinije bi Vam bilo da osavremenite i stručno obučite poreske službenike. Poreska uprava i dan danas nema službene mejlove pa za svaku sitnicu morate kod referenta.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set