• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.09.2016

11:59

MALI: Kad se gradi Hilton, stvari se menjaju!

Beograd

MALI: Kad se gradi Hilton, stvari se menjaju!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji hotela Hilton u centru grada, gde je poručio da izgradnja tog hotela u prestonici govori da se neke stvari menjaju. Izgradnja hotela, vredna 70 miliona evra, trebalo bi da bude završena u maju 2018. godine

Siniša Mali je istakao da je izgradnja Hiltona u Beogradu veoma važan projekat, jer je taj hotel simbol novog Beograda.

- Hilton je simbol, jedan od najpoznatijih lanaca hotela u svetu i kada Hilton dođe u vaš grad znači da se neke stvari menjaju - poručio je Mali.

On je rekao da u Beogradu već radi veliki broj hotela, a da će se još njih graditi, ističući da su rezultati ostvareni u turizmu u protekle dve godine i nekoliko meseci 2016. impresivni.

Mali je naglasio da je u prethodne dve godine skoro dupliran broj turista u gradu, dok je u prvih osam meseci ove godine bilo 16 odsto više stranih turista u odnosu na isti period 2015. godine.

- Beograd postaje centar za turizam, privlačan i atraktivan za veliki broj gostiju iz inostranstva i to želimo da iskoristimo, jer tako zarađuje grad, hoteli, restorani, prodavnice, i time podstičemo našu industriju. Investicija kao što je Hilton nas tera da budemo bolji - rekao je Mali.

Mali je rekao da je investitor iz različitih razloga sedam-osam godina nije mogao da dobije potrebne dozvole, kako bi počeo sa izgrađnom hotela, a da je sadašnja gradska vlast pokazala da radi drugačije.

- Radimo sa investitorima na rešavanju njihovih problema, ovde rade naša građevinska preduzeća, čime podstičemo našu građevinsku industriju i privredu - rekao je Mali novinarima.

On je podsetio da se radi na projektu sređivanja fasada od Slavije do Trga Republike, kako bi sve fasade oko budućeg hotela bile sređene i obnovljene sa dekorativnim osvetljenjem.

- Posebno sam ponosan na naše građevinske inženjere, ovde su neke metode probijanja šipova i sondi za toplotno grejanje primenjene prvi put u Evropi i ovo pokazuje da imamo građevince i inženjere koji znaju da rade neke stvari - rekao je Mali.

To znanje, dodao je, nisu do sada imali gde da primene, ali sada mogu jer, u Beogradu nikada nije bilo više gradilišta.

- Nikada se više nije gradilo, nikada građevinska industrija nije bila ovako aktivna, to je ono za šta se borimo, a to je i dokaz da smo na pravom putu - rekao je Mali.

U okviru izgradnje do sada su urađene "dijafragme", koje su završene pre mesec dana, a izbetonirano je i oko 60 odsto prve ploče.

Radovi iznad zemlje trebalo bi da počnu u novembru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
žile

pre 7 godina

Po kom to zakonu grad poklanja ili ustupa poslovnu zgradu Simpa i Iskre preduzeću Beograd na vodi koja u većinskom vlasništvu strane kompanije ? Zar za to neko ne bi trebao neko da odgovara po zakonu ako ga uopšte ima u ovoj zemlji ?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set