• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

22.09.2016

20:34

EPILOG MASOVNOG TROVANJA PALAČINKAMA: Zaposleni u  plačinkarnici Keops ZARAŽENI SALMONELOM!

Beograd

EPILOG MASOVNOG TROVANJA PALAČINKAMA: Zaposleni u plačinkarnici Keops ZARAŽENI SALMONELOM!

Podeli vest

Bakterija salmonela uzrok je prošlonedeljnog masovnog trovanja u Beogradu, ustanovljeno je laboratorijskim analizama u Zavodu za javno zdravlje, a epidemija krenula je od radnika u palačinkarnici!

Kako je saopštio Gradski zavod za javno zdravlje, kod četiri od osam zaposlenih palačinkarnice "Keops" na Zemunskom keju otkrivena je bakterija salmonela.

- Ispitani su uzorci stolice i više je nego evidento da je upravo ona bila uzrok trovanja - rekla je epidemiolog dr Biljana Begović Vuksanović iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

MASOVNO TROVANJE BEOGRAĐANA PALAČINKAMA? Pacijenti napunili Infektivnu kliniku!

Radnicima je momentalno zabranjeno da rade, a čekaju se i rezultati uzoraka uzetih sa stolova i drugih delova splavova, a zatim i hrane.

Na Infektivnoj klinici na lečenju je bilo 17 osoba koje si imale simptome trovanja, a kojima je bila zajednička upravo poseta ovoj palačinkarnici, nakon čega su neprekidno pristizali posetioci sa istim tegobama.

Pre nedelju dana, javilo se više ljudi sa povišenom temperaturom i stomačnim problemima, kao što su mučnina, povraćanje i povišena temperatura, tvrdeći da su jedan od obroka imali u palačinkarnici "Keops" u Zemunu.

Na teren je izlazila veterijnarska inspekcija, koja je kontrolisala naminice i pripremu hrane, ali nisu ustanovljene nepravilnosti. Nakon toga, ispitivanja je preuzeo Gradski zavod za javno zdravlje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vuki

pre 7 godina

Od toliko restorana u beogradu, ovaj naso da mi uvaljuje palacinke e..

Luka011

pre 7 godina

Baš nesrećan slučaj. Keops je stara dobra kuća, posećujem ih od 1999. Mogu samo da kažem najbolje o njima. Siguran sam da im nije lako, kao ni sugrađanima koji su nagrabusili. Svima želim brz oporavak...

Srbin

pre 7 godina

Kakva dobra kuća ? Takve što truju ljude su nekada uza zid. Ma , svuda u svetu bi mu zatvorili radnju u sekundi . Tog treba zatvoriti doživotno. Da se igra sa tuđim životima - kako on to daje sebi za pravo ? Zatvoriti tu radnju doživotno i kraj-

duda

pre 7 godina

da li vlasnik treba da dezura ispred wc-a, i kontrolise zaposlene , da li su oprali ruke ili ne ?! koliko nas opere ruke posle odlaska u toalet ??? aljkavost zaposlenih na zalost, odrazila se na neduzne.

KoleM

pre 7 godina

Da su radili po standardima niko se ne bi otrovao čak i da su radnici zaraženi. A i ako je imao neke simptome zašto je radio, ah, da, naši privatnici, "gazde".

joki

pre 7 godina

Ma sve bi ti uza zid, kada si zadnji put dao stolicu i proverio da mozda bas ti imas salmonelu i prenosis neznajuci za to otidji labarotorije ne kosta puno

boban

pre 7 godina

kada bi znali da sve drzavne firme zive zahvljujuci privatnim , nebi se ovakvim stvarima iz gradskog zavoda igrali, zasto ne provere briseve , u zdravstvenim ustanovama , gde se sanitarni pregledi ne rade i po 10 godina , a svakodnevno se radi sa pacijentima , strasno strasno,

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set