• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/blic/informer.rs

27.09.2016

17:50

KONAČNO! Izgradnja prve linije metroa u Beogradu počinje krajem 2018. godine!

Beograd

KONAČNO! Izgradnja prve linije metroa u Beogradu počinje krajem 2018. godine!

Podeli vest

Postoje realne šanse da se sa izgradnjom prve linije metroa u Beogradu počne krajem 2018. godine, izjavio je danas u Sofiji gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je sa gradonačelnicom bugarske prestonice Jordankom Fandakovom obišao sofijski metro

- Postoje projekti koji menjaju izgled Beograda. Jedan od njih je Beograd na vodi, a drugi metro. Strateški Beograd je opredeljen da izgradi metro, da konačno posle decenija razmišljanja o metrou krenemo u njegovu izgradnju - rekao je Mali Tanjugu.

MALI: Forum u Sofiji dobra prilika za promociju Beograda!

Beta

Prema njegovim rečima, do polovine novembra biće urađena smart analiza koja će pokazati gde bi u Beogradu bilo najoptimalnije da prođe prva linija metroa.

Inače, Sofija gradi svake godine po tri kilometara metroa, a trenutno se gradi i Dispečerski centar za upravljanje metroom. U posednjih šest godina, gradnja je ubrzana, pa je izgrađeno 40 kilometara, a trenutno se gradi i novih 12 kilometara.

Po toj računici, ukoliko i Beograd bude gradio istim tempom kao komšije, prestoničkih prvih 40 kilometara biće gotovi 2029. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set