• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2016

19:39

VESIĆ OTKRIO: Početkom naredne nedelje dozvola za rušenje bivšeg saveznog MUP!

Beograd

VESIĆ OTKRIO: Početkom naredne nedelje dozvola za rušenje bivšeg saveznog MUP!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje biti izdata dozvola za rušenje bivše zgrade saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, ističući da ti radovi neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja u Beogradu

Vesić je rekao da je danas tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i da su rešena neka pitanja koja su bila otvorena.

- Nadam da ćemo do kraja nedelje, najkasnije početkom sledeće nedelje izdati dozvolu za rušenje, a mašine će krenuti odmah sa radom. Rušenje čitavog kompleksa će trajati nekoliko meseci - rekao je Vesić za RTS.

On je istakao da to neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja, kao ni izgradnja Hiltona koji se gradi na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina.

- Kao što se trudimo da investitorima omogućimo da što pre počnu da grade, tako se oni prilikom obavljanja radova trude da vode računa da se ne ometaju saobraćaj - rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da postoji namera da se ulaže u širenje tramvajskog saobraćaja u Beogradu, što će, kako je istakao, omogućiti uvođenje novih linija.

(FOTO) POČELI RADOVI: Obilićev venac postaje pešačka zona!

- Nadam se da će u budućnosti naša Direkcija za javni prevoz izaći sa novim projektima širenja tramvajskog saobraćaja, ali otom potom, važno je da prvo uradimo šine na Mostu na Adi - rekao je Vesić.

Podsetio je da je to trebalo da se uradi još prilikom izgradnje mosta.

Vesić je govorio i o gradilištima u Beogradu, koji su, kako je rekao, veoma važni za razvoj grada.
Danas ih, kaže ima 61 u koje je grad uložio preko 4,5 milijarde dinara, dok ih je pre dve i po godine bilo samo tri i jedno u najavi.

- Mislim da se grad razvija ako ima mnogo kranova - rekao je Vesić podsećajući da takve investicije donose nova radna mesta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Оде "диван" споменик ... - великодушној НАТО "култури"...?!

Goran

pre 7 godina

Sta ce vam dozvola? Moze to i nocu, sa fantomkama ;)

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set