• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: www.beograd.rs

06.10.2016

13:10

VESIĆ: Završen deo puta u Surčinu koji smo obećali!

Beograd

VESIĆ: Završen deo puta u Surčinu koji smo obećali!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Surčin Stevan Šuša obišli su danas lokaciju gde su u toku završni radovi na putnom pravcu Bečmen – Petrovčić

Vesić je rekao da je u tom delu opštine Surčin završeno ukupno 3,2 kilometra puta, u šta je uloženo 55 miliona dinara, od čega je JP „Putevi Srbije” uložilo oko 30 miliona dinara, a preostali deo Grad Beograd.

- Pre gotovo mesec dana završeno je 2,2 kilometra između Bečmena i Petrovčića, a osim toga Grad Beograd je završio još jedan kilometar. U Petrovčiću smo radili i trotoare tako da smo uspeli da završimo deonicu koja decenijama nije rađena i koja je bila u veoma lošem stanju. Sledeće godine nam preostaje da uradimo oko 4,5 kilometara do Pećinaca, kao i jedan deo od Bečmena, što je ukupno oko osam kilometara funkcionalnog puta – istakao je Vesić i dodao da će na putu Bečmen – Petrovčić biti urađene i bankine, kao i šest autobuskih stajališta.

Prema njegovim rečima, ove godine je na teritoriji opštine Surčin urađeno 11 ulica, u šta je uložen 51 milion dinara. Kako je dodao, ove i prethodne godine u toj opštini je uloženo 140 miliona dinara u puteve.

- Uradili smo mnogo kako bismo sanirali puteve u ovoj opštini, ali to nije dovoljno jer ima još mesta koja nemaju puteve ili su oni u lošem stanju. Verujem da ćemo, ako ovako nastavimo, putnu mrežu u ovom delu grada dovesti u red. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ove godine u Surčin ulaže 151 milion dinara, od čega se 134 miliona u kanalizaciju, što je naš najveći projekat u ovoj opštini. Kanalizacija u centru Surčina se radi, a to je bila jedna od prevara prethodne vlasti u toj opštini kada su ljudima uzimali novac, a kanalizaciju nisu ni završili. Grad Beograd je tu mrežu preuzeo, završavamo je ove godine, a sledeće godine očekujemo i prve priključke  – naglasio je gradski menadžer.

Kako je naveo Vesić, Grad Beograd će se i dalje truditi da više ulaže u prigradske opštine, jer kako je dodao, svi građani Beograda moraju da budu ravnopravni bez obzira u kom delu grada žive.

Predsednik opštine Surčin Stevan Šuša je zahvalio Gradu Beogradu i gradskom menadžeru na tome što je njegovim zalaganjem vavršena deonica puta u Petrovčiću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set