• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.10.2016

14:47

MALI: U Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

Beograd

MALI: U Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas zgradu bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici Kneza Miloša koja se ruši ocenjujući da se radi o investiciji koja predstavlja simbol novog Beograda i dodajući da u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta

 - To je sjajna stvar za Beograd i Srbiju i potpuno se uklapa u našu strategiju vizije razvoja novog Beograda. Sa ovom investicijom i ovaj deo grada će dobiti potpuno drugačiju sliku - rekao je Mali.

Navodeći da je zgrada, koju je investitor kupio pre 10 godina, bombardovana 1999. godine, on je istakao da je u poslednje dve godine nađen način da se izdaju dozvole i da se cela investicija pokrene.

Prema njegovim rečima, radi se o više od 60.000 kvadrata gde je zaposlena domaća građevinska industrija i gde rade naši radnici.

Mali je najavio da će do kraja naredne godine biti završen projekat rekonstrukcije Ulice Kneza Miloša kojim je planirano da se sklone automobili sa ulice i presele se u podzemnu garažu kako bi ulica bila na raspolaganju prevashodno pešacima.

 - Čekamo odluku i investitora koji su kupili bivšu zgradu ambasade SAD. To će biti još jedan veliki kompleks u ovom delu grada -  rekao je Mali dodajući da će polako, ali sigurno, ovaj deo grada imati potpuno drugačiji izgled.

Kako kaže, to je slika i prilika Beograda za koji se grad bori.

Gradonačelnik je istakao i da prema poslednjim informacijama u Beogradu ima 489 aktivnih gradilišta.

 - Ispunili smo obećanje da grad postaje veliko gradilište. Na svakom koraku imate veliki broj kranova, dizalica, a biće sve bolje iz godine u godinu - rekao je Mali. 

On je naveo i da će, po planu, na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a biti poslovno-stambeni kompleks. 

 - Plan detaljne regulacije se radi i mi ćemo ga usvojiti do marta sledeće godine, kakav je dogovor sa investitorom. Do tog roka traje sređivanje ove lokacije -  rekao je Mali dodajući da će se tek tada znati kako će izgledati projekat i šta će biti sagrađeno.

Ocenjujući da ne treba prejudicirati, on je dodao da će sve biti u saglasnosti sa generalnim urbanističkim planom grada Beograda tako da se ulepša ovaj deo grada.

 - Želimo da se sredi i park koji je javna površina. On će biti integrisan u ceo projekat i to je dogovoreno sa investitorom -  rekao je Mali.

Gradonačelnik se zahvalio investitoru Gilijemu Dekelu koji je, kako je rekao, već 15 godina u Srbiji.

 - Lepo je kada imate osobu koja veruje u Srbiju i Beograda i zato će ovakvi investitori imati podršku grada Beograda za sve svoje ideje koje treba sprovesti u delo -  rekao je Mali.

Direktor Airport citija i Orćid grupe Adir El Al rekao je da je AFI Europe počeo sa rušenjem bivše zgrade Saveznog MUP-a, a planirana vrednost investicije je 200 miliona evra.

 - Fokusirani smo na izgradnju velikih poslovnih i stambenih objekata, a naši planovi u narednom periodu su, između ostalog, vezani za zgradu bivšeg MUP-a koje se nalazi u centru Beograda, na glavnoj saobraćajnici  -  rekao je El Al dodajući da je predviđena izgradnja mešovite namene, uključujući stambene objekte i poslovne prostore.

Navodeći da je AFI Europe vodeća kompanija za investiranje i gradnju nekretnina u centralnoj i istocnoj Evropi, on je istakao da se čvrsto veruje u potencijal srpskog tržišta.

On je naveo i da se rušenje bivše zgrade Saveznog MUP-a počela u saglasnosti sa zakonima i propisima Srbije i grada Beograda koje investitor izuzetno poštuje i koje će ispoštovati u skladu za smernicama za dozvolu za rušenje.

 - Rušenje će trajati do marta 2017. godine - rekao je on podsećajući da je AFI Europe ukljucena u razvoj i izgradnju komercijalnih i stambenih obijekata u Srbiji poslednjih 15 godina, što uključuje izgradnju Airport City-a i Central Garden-a.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set