• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2016

20:45

(FOTO) RASTE BEOGRAD NA VODI! Svaki dan oko 500 građevinaca radi na projektu, prvi stanari u maju 2018!

Beograd

(FOTO) RASTE BEOGRAD NA VODI! Svaki dan oko 500 građevinaca radi na projektu, prvi stanari u maju 2018!

Podeli vest

Svaki dan oko 500 srpskih građevinaca radi na projektu "Beograd na vodi"... U stanove kule A stambeno-poslovnog kompleksa prvi stanari će se useliti već maja 2018. godine, najavio je Siniša Mali

Između 450 i 500 srpskih građevinaca svaki dan radi na projektu "Beograd na vodi", koji će konačno, posle više od 70 godina čekanja, Beograd vratiti na reke, kaže za Informer gradonačelnik Siniša Mali.

On je našu ekipu dočekao na visini od 35 metara iznad zemlje, na 10. spratu kule A stambeno-poslovnog kompleksa "BW rezidens", koji će svoje prve stanare primiti u maju 2018.

 

 

- Ovo je trenutno najviša tačka "Beograda na vodi"! Mi smo sada na desetom spratu zgrade A, dok se na zgradi B podiže osmi sprat. Radnici "Energoprojekta" rade svakodnevno u tri smene na gradilištu. Posao su dobile i firme "Milenijum tim", "Novkol", "PMC inženjering" i mnoge druge. Kao što smo i obećali, pokrećemo kompletnu građevinsku industriju u Srbiji. Hoćemo da firme iz cele zemlje rade i zanatske, stolarske i ostale poslove, dopremaju repromaterijale, sirovine.. I zato je "Beograd na vodi" važan, on zapošljava ljude iz Srbije - kaže Mali, naš "domaćin" na ovom gradilištu.

Luksuz na 20 spratova

Kompleks "BW rezidens" imaće ukupno 296 luksuznih stanova u dve kule od po 20 spratova, visoke po 73 metra. U ponudi su dvosobne, trosobne i četvorosobne nekretnine, a Mali kaže da je arapski investitor "Igl hils" prezadovoljan prodajom.

Zoran Sinko

- Kada se za nešto manje od 300 stanova prijavi više od 6.000 ljudi, onda je jasno da su ti stanovi jako traženi. Baš zato, iako nije bilo u planu, Arapi su odlučili da se počne sa gradnjom još jedne zgrade "BW vista", visoke 82 metra sa 23 sprata i 228 modernih stanova. U toj zgradi stanovi će imati od 30 do 110 kvadrata, a svoje prve stanare primiće do leta 2019. godine - navodi Mali.

Zoran Sinko

Uporedo sa izgradnjom stambenih zgrada, sada se postavljaju i šipovi za najvišu građevinu u "Beogradu na vodi" - kulu "Beograd".

Iza kule "Beograd" pravimo najveći tržni centar u regionu
Siniša Mali, gradonačelnik

- Ta kula imaće 168 metara i 42 sprata i biće najviša kula u ovom delu Evrope sa panoramskim pogledom na Savu, Kalemegdan i mostove. Prvih devet spratova kule biće hotel visoke kategorije "Sent Ridžis", dok će na oko 26 spratova biti napravljen stambeni prostor. Na vrhu objekta planiran je vidikovac otvoren za javnost i turiste, a u podzemnom delu nalaziće se dvospratna podzemna garaža. Iza kule "Beograd" pravimo najveći tržni centar u regionu, a obe građevine završavamo do kraja 2019. godine. Navešću vam jedan zanimljiv podatak. Milion kubnih metara zemlje je iskopano samo za tržni centar u "Beogradu na vodi". Nikada toliko zemlje nije iskopano u Srbiji tokom gradnje nekog objekta - objašnjava Mali.

Puno posla

Radnici na gradilištu "Beograd na vodi" kažu da gradonačelnik svaka dva do tri dana obiđe gradilište, da su zadovoljni što ima posla i tempom kojim se prave zgrade.

Zoran Sinko

Tesar Vladan Lazić tvrdi da marljivo grade "Beograd na vodi":

Osam sati radimo kao zapete puške i imamo oko sat vremena pauzu
Vladan Lazić, tesar

 

- Osam sati radimo kao zapete puške, i imamo oko sat vremena pauzu. Ja sam srećan što je konačno raščišćeno ruglo što je ranije bilo ovde i uklonjene barake pune zmija i pacova - kaže Lazić.

Na pitanje da li su plaćeni redovno, radnik Blagoje Reljić dodaje da od početka gradnje "Beograda na vodi" nije bilo kašnjenja plata.

- Super smo zadovoljni. Mi smo ovde od samog starta, kada su krenuli zemljani radovi. Volimo što ima posla, plaćaju nas redovno, i evo već smo na desetom spratu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DS

pre 7 godina

Ovo je najveci razvojni projekat grada Beograda svih vremena i svaka cast svim ljudima koji ga realizuju.. Konacno se Beograd oslobodio najveceg rugla uz Savu,nasukanih brodova koji su tu lezali vise od pedeset godina,baraka,udzerica,otvorene kanalizacije,smrada,nereda i zmija ispod zeljeznickih sina. Projektom "Beograd na vodi",koji ce se graditi sigurno tridesetak godina,Beograd ce konacno liciti na evropske i svjetske metropole. Zasto je francuski arhitekta Kurbizje rekao da je Beograd najruzniji grad na najljepsem mjestu?Pa zato sto je Beograd u svojoj istoriji 150 puta bio popriste borbi i rusenja i da se svaki put rusilo sve sto bi se izgradilo i zato nije ni mogao biti grdjen planski kao recimo Paris,Londom,Bec,Rim ili Madrid. Beograd zasluzuje da bude ljepsi i bolji u svakom pogledu. .

Vidoje

pre 7 godina

Zasluzujes i extra priloge uz sendvic. Samo tako nastavi.

Djak

pre 7 godina

gde su sad oni sto su ostavljali komentare da od projekta nema nista....i da ce pojesti svaki sprat koji izadje iz zemlje....haha....prijatno vam bilo....

Deda Zvonce

pre 7 godina

Сваки народ, с времена на време, изнедри великог визионара који је способан да драматичо уздигне свој народ! ,,Баоград на води" је само један од гигантских корака којима ће Србија корачати у напредак. Потребно је доста стрпљивости, упорности, радиности и вере у своје могућности и бољитак ће, мало по мало, бити видљив. На брзину може само да се руши Држава, а да се поново изгради треба доста времена и стрпљења. Видели смо како се руши у блиској прошлости, време је да се дозовемо памети и засучемо рукаве.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set