• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2017

13:39

(FOTO) RADOST DECI! U Beogradu otvorena manifestacija Ulica otvorenog srca!

Beograd

(FOTO) RADOST DECI! U Beogradu otvorena manifestacija Ulica otvorenog srca!

Podeli vest

Manifestacija "Ulica otvorenog srca" pod sloganom "Radost deci" otvorena je danas oko podneva u Svetogorskoj ulici, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozdravio je građane, poželeo im sve najlepše u Novoj godini i pozvao ih da budu humani i pomognu deci sa ulice

Gradonačelnik je porucio da je obaveza grada da brine o njima.

- Najveća stvar koju mozemo da uradimo je da njima obezbedimo lepo detinjstvo i njihov osmeh i sreća je za mene najbolji novogodišnji poklon - rekao je Mali poželevši svim sugrađanima, posebno najmlađima, sve najbolje u Novoj godini, a pre svega dobro zdravlje i sreću.

On je podsetio da se "Ulica otvorenog srca" održava svakog prvog dana u Novoj godini i da se očekuje da će danas više od 100.000 ljudi proći ovom ulicom.

Tanjug

Takođe je dodao da će Beograd još jedanput pokazati da je humani grad, jer će svaki dinar od prodatog crvenog nosića za klovnove biti namenjen Prihvatilištu za decu koje će biti napravljeno ove godine.

- Mislim da je to pravi način da počnete Novu godinu i pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su deca sa ulice koja nemaju gde da borave - rekao je gradonačelnik.

Tanjug

Kako je dodao, što vise kupljenih nosića, to će biti i više sreće za decu prihvatišta, koje grad nema od 1998. godine.

Gradonačelnik je na početku manifestacije pevao i igrao uz program koji organizovan u Svetogorskoj ulici.

Tanjug

Muzičko - zabavni program priređen je ispred Ateljea 212, Radio Beograda, Opštine Stari Grad i u Skadarliji, ali i na Savskoj promenadi, opštini Rakovica, Novi Beograd...

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci će moći da se priključe i humanitarnoj akciji.

Tanjug

Osnovno obeležje i ovogodišnje ''''Ulice otvorenog srca'''' biće crveni nosići, čijom će se kupovinom sakupljati humanitarna pomoć.

U okviru glavnog programa nastupaju dečiji hor "Čarolija", Leontina, Minja Subota, Lena Kovačević, Ðura i Mornari, Orkestar flauta, Ljuba Ninković, Beogradski duvački orkestar...

Tanjug

Na sceni ispred zgrade opštine Stari grad nastupaju KUD Talija, inkluzivni hor Zvončići, hor Pahuljice, a biće izvedena i novogodišnja predstava ''''Aladinove čarobne avanture".

U Skadarliji na sceni Kuće Ðure Jakšića nastupiće Dečiji hor DKC Beograd, Ðura i mornari, Nušić, Skadarlijska dama i Dobošar...

Tanjug

"Ulica otvorenog srca" nastala je pre više od 45 godina u "Srpskoj kafani" kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i 1. januara služili goste.

Iz tog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost, a manifestacija se proširila i na druge gradske opštine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sike

pre 7 godina

Ova manifestacija je uvek bila prava stvar, samo se sada odrzava u ulici sa pogresnim nazivom, a ta pogreska je pljunuta mrznja,pokazana odlukom o izmestanju Dimitrija Tucovica sa Slavije. ""Smrt komunizmu- "demokratska" diktatura narodu"".!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set