• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2017

14:21

MALI: Priznanje za Er Srbiju dokaz da smo uradili pravu stvar

Beograd

MALI: Priznanje za Er Srbiju dokaz da smo uradili pravu stvar

Podeli vest

Proglašenje Er Srbije za lidera na tržištu avio-kompanija za 2017. godinu veliko je priznanje i dokaz da je sve što je urađeno u prethodne tri godine bilo dobro, izjavio je danas predsednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali

”Air Transport World” (ATW), vodeći globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta i komercijalnom avio-transportu, proglasio je pre nekoliko dana srpsku kompaniju za lidera na tržištu avio-kompanija za ovu godinu.

Er Srbija je prva avio-kompanija iz regiona koja je dobila ovakvu nagradu na globalnom nivou, a čelnicima kompanije nagrada bi trebalo da bude uručena u Njujorku krajem februara.

 - Nagrada je kulminacija svega što smo uradili da od JAT ervejza, koji je bio na ivici bankrotstva pre samo tri godine, napravimo Er Srbiju koja je sada lider u ovom delu Evrope, koja se najbrže razvija i dominantna je na Balkanu -  rekao je Mali za Tanjug.


Prema njegovim rečima, priznanje je pokazatelj da je država sa Er Srbijom uradila pravu stvar i da se partnerstvo sa Etihadom pokazalo kao dobar izbor.

Mali je istakao da je kompanija profitabilna već treću godinu za redom, jer je usvojen i realizovan dobar biznis plan.

 - Ovo je jedno veliko hvala svim zaposlenima u Er Srbiji, a takođe i premijeru i Vladi Srbije koja je 2013. gdoine donela odluku da uđe u strateško partnerstvo -  rekao je Mali i istakao da je nacionalna avio-kompanija pokretač naše privrede i ekonomije.

 - Preserećan sam kada vidim da se vrednuju rezultati našeg rada. Iz dana u dan se trudimo da i projekat ''Beograd na vodi'' i Er Srbija i ukupan razvoj Srbije uspeju za radost sugrađana i budućnost naše dece. Radujem se priznanjima za naš trud, jer to pokazuje da smo na pravom putu - zaključio je Mali.

Kako je navedeno u saopštenju Er Srbije, urednički tim ATW-a odabrao je srpsku avio-kompaniju zbog njenog izvanrednog napretka tokom poslednje tri godine, koji je kulminirao u junu 2016, pokretanjem direktnih letova za Njujork, čime je Er Srbija postala jedina avio-kompanija u jugoistočnoj Evropi koja nudi transatlantske letove za SAD.


Nagrade ATW za avio-kompanije uspostavljene su 1974. godine kao oznaka izvrsnosti u industriji avio-prevoza, i uvažene su širom sektora zbog svog integriteta i nezavisnosti, privlačeći stotine nominacija za avio-prevoznike svake godine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set