• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

03.02.2017

21:21

PREDSTAVA NA ŠINAMA "Švajcarac" na liniji šest postaje "Tramvaj zvani samoća"

Beograd

PREDSTAVA NA ŠINAMA "Švajcarac" na liniji šest postaje "Tramvaj zvani samoća"

Podeli vest

U subotu će na tramvajskoj liniji šest premijerno biti izvedena predstava "Tramvaj zvani samoća", u režiji Stevana Bodrože i u produkciji Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić"

Publika će ući 4. februara u 18 sati u tramvaj broj 6 ispred Crkve Svetog Marka i nakon 80 minuta vožnje izaći kod Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić".

"Tramvaj zvani samoća" voziće i 9, 17, i 25. februara od 17.30. Predstava je realizovana u saradnji sa Gradskim saobraćajnim preduzećem Beograd.

Četiri drame objedinjene u predstavu, napisale su studentkinje treće godine dramaturgije Fakulteta dramskih umetnosti.

Od prostora u kojem se svakodnevno prepliću različite sudbine, popularni "švajcarac" postao je pozorišno poprište.

Mina Ćirić, Maša Radić, Neda Gojković i Galina Maksimović smestile su svoje komade u skučeni prostor tramvajske platforme.

Jedanaestoro glumaca će, ulazeći u tramvaj, zapravo ulaziti u dramu i tako razotkrivati porodične, ljubavne, partnerske, životne drame.

- Mnogo obraćam pažnju koliko ljudi glasno govore, koliko ceo tramvaj čuje šta se govori. Tramvaj, u stvari gradski prevoz, jedna je jako čudna pojava za ispoljavanje raznih emocija - smatra glumica Jasmina Avramović.

Glumica Anđela Jovanović kaže da se "vrti" oko usamljenosti, a na tim javnim mestima se još više vidi koliko je čovek sam.

Početna stanica za publiku sa kupljenim kartama je kod Tašmajdanskog parka. Sa likovima i njihovim pričama, više od sat vremena krstariće do tramvajske okretnice na vrhu Bulevara pa onda nazad do Vukovog spomenika.

- Čitav taj koncept je zvučao izazovno i drugačije. Imali smo probe u 'Vuku' gde je bila jedna atmosfera, onda smo ušli u garažu GSP-a gde je bila druga atmosfera. Skoro smo izašli na ulicu i počeli da kružimo gradom i to je potpuno drugi doživljaj - ističe glumac Stefan Radonjić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set