• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.02.2017

22:27

NEVEROVATAN SLUČAJ! Inženjer primenjene informatike ŽIVI KAO KLOŠAR ispred svog stana!

Beograd

NEVEROVATAN SLUČAJ! Inženjer primenjene informatike ŽIVI KAO KLOŠAR ispred svog stana!

Podeli vest

Beograđanin Radenko Milosavljević (65), inženjer primenjene informatike i statistike, već dve godine živi kao klošar ispred vrata svog stana u prestoničkoj opštini Rakovica

Radenko jede, spava i vrši nuždu u kartonskim kutijama naređanim u hodniku zgrade, a u svoj stan ne želi da uđe "zato što je prljav i zato što se plaši da će ga neko opljačkati".

Zakon na Radenkovoj strani

Prvi čovek Rakovice Vladan Kocić tvrdi da ne postoji niti jedan zakonski okvir na osnovu kojeg bi opština mogla da ga pomeri iz hodnika.
- Znamo da smeta ostalim stanarima u zgradi. Uradili smo sve i uradićemo to opet kako bismo mu objasnili da nije u redu to što radi i da bi trebalo da se useli u svoj stan. To je ono što mi možemo da učinimo jer zakon je na njegovoj strani. Ostala je samo njegova dobra volja - objašnjava Kocić.

Milosavljevićeve komšije, stanari zgrade u Ulici Stevana Opačića 20, ljute su na njega jer smatraju da ih ugrožava svojim bizarnim načinom života. S druge strane, u opštini kažu da su nebrojeno puta pokušavali da ga nagovore da se vrati u stan, ali ne postoji zakonski osnov po kojem bi ga na to naterali.

Teško bolestan

Radenko, koji nas je dočekao u svom "domu", među gomilom kutija naređanih ispred njegovog stana, kaže da je na ideju da živi u hodniku došao kada je u bravi ulaznih vrata zatekao polomljen ključ.

- Tada sam posumnjao da neko želi da me opljačka. Hteli su da mi otmu stan, pa su mi zaglavili ključ u bravu i tako pokušali da me spreče da uđem unutra. Bilo je to pre dve godine i od tada živim u kutijama ispred svog stana - počinje priču Radenko i navodi još jedan bitan razlog zbog kojeg je odlučio da ovako živi:

Informer

Opština je preduzela sve što može da ubedi Milosavljevića da uđe u svoj stan, ali on za to neće ni da čuje
Vladan Kocić, predsednik opštine Rakovica

- Stan mi je kompletno propao, a ja nemam novca da ga renoviram. U kupatilu mi se stvorila buđ, cevi su popustile. Čak i fekalije cure sa plafona. Osim toga, predsoblje mi je puno novina koje sam skupljao još od vremena NATO bombardovanja. Ne mogu da živim u takvim uslovima.

Zbog svega toga Radenko je odlučio da postavi kartonske kutije ispred ulaznih vrata i otpočne život u hodniku zgrade.

Informer

- Ovde jedem, spavam, čak i obavljam nuždu. Tačnije, nuždu vršim u pelene, pošto sam teško bolestan, imam sarkoidozu, sistemsku bolest kojoj nema leka. Nekada sam bio vrhunski karatista, a sad ne mogu da stojim na nogama. Evo, već deset dana nisam izašao iz zgrade - priča Radenko i dodaje da nema penziju, već živi od 9.500 dinara socijalne pomoći.

Stan mi je pun prljavštine i novina koje sam skupljao od NATO bombardovanja, lakše mi je da živim u hodniku
Radenko Milosavljević

Radenkove komšije uporno pokušavaju da ga nagovore da se vrati u stan, ali on neće ni da čuje. Sanja Grujičić, koja živu u stanu preko puta Milosavljevićevog, priča da on otežava život svim svojim komšijama

- On tu ispred naših vrata jede i vrši nuždu. Verujte mi, bojim se da izađem ispred i prošetam, toliki je smrad. Zakazale su i nadležne službe koje to moraju da reše. Milosavljević ima stan u kome može da živi i ne može zbog njega da ispašta cela zgrada - priča nam Sanja Grujičić.

Informer

Opština na mukama

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić kaže da su lokalne službe preduzele sve što mogu da ubede Milosavljevića da uđe u svoj stan. On tvrdi i da Centar za socijalni rad brine o Radenku.

- Milosavljević redovno posećuje naš centar za socijalni rad, dobija obrok od njih i prima socijalnu pomoć. Komunalna inspekcija je takođe više puta dolazila do Milosavljevića zbog smeća koje on ostavlja za sobom. Problem je u tome što on neće da sarađuje sa nadležnim organima. Tačnije, on sarađuje samo u onoj meri koja njemu odgovara - ističe Kocić.

Komšije: Plašimo ga se!

Radenkova komšinica, koja nije želela da joj objavljujemo ime, kaže da se svi stanari plaše ovog neobičnog čoveka.
- Dosta je agresivan, svađa se i zbog toga ja sa njim ne razgovaram više od 20 godina. Zbog njega cela vertikala kojoj pripada i moj stan nema grejanje u kupatilu, jer on jednostavno ne želi da mu bilo ko uđe u stan i sanira taj kvar. Leti zbog smrada koji dopire sa njegove terase ne mogu ni prozor da otvorim! Terasa mu je puna kartona i ptičijeg izmeta. Mislim da su mu isključeni voda i struja jer godinama ne plaća račune - rekla je komšinica.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
22

pre 7 godina

Pa ako godinama ne placa racune onda ce izvrsitelji doci na naplatu i eto nove zaje.....je!!! Nazalost ali ovaj covek je izgleda odavno zreo za Lazu!!!

CANADA

pre 7 godina

Nekada je bio lik zajedno smo studiralli Zivim u Kanadi ovo me istravilo??????

Alex

pre 7 godina

Pa on terorise citavu zgradu. Jeste da je mentalno bolestan ali zbog toga nema razloga da pati cela zgrada. Da je na zapadu dobio bi ultimatum da se vrati u stan i da ga ocisti u toku od mesec dana jer je leglo smrada i zaraze koje je on licno napravio inace bi ga pocistili zajedno sa stanom i kutijama i odneli na odpad gde i pripada...ovo je bezobrazlk pa zamisli da imas coveka ispred svojih vrata koji tu lezi, jede, vrsi nuzdu, i jos pravi nered....ja se cudim kako ga neko do sada nije pokupio i bacio u kontener gde i pripada

Bojan

pre 7 godina

Ovu osobu treba hitno internirati u neku psihijatrijsku ustanovu po sluzbenoj duznosti. Kako to nema zakonskih osnova i ostali bakraci, kada i laik vidi da je covek dusevno bolestan ?

prosveta26

pre 7 godina

Potrebno je pročitati Zakon o stanovanju i održavanju stanbene zgrade i došlo bi se do ko0nstatacije da opština nije u pravu sa tvrdnjom da je zakon na strani Radenka Milosavljevića.

Nina

pre 7 godina

Pa on i njegov stan ce izazvati neku zarazu. Ne moze coved da zauzme hodnik na koji svi stanari imaju pravo. Takodje ne sme da drzi stan toliko prljav da utice na udobnost drugih stanara. Neko mora da je nadlezan da resi taj problem da svi budu zadovoljni ukljucujuci I Milosavljevica.

Nebojsa

pre 7 godina

Kako mozete to uopste da dozvolite,da psihijatrijski slucaj zbog svog poremecaj muči ostale normalne ljude!? Podhitna reakcija svih nadleznih institicija da se bolesnik smesti u bolnicu i neugrozava zivot drugih... Čuj,dve godine zivi ispred vrata,jede,spava i vrsi nuzdu u hodniku. Zasto dozvoljavate to? Ta bolesna ideja je trebala biti sprecena odma u prvih mesec dana,a ne da normalan narod trpi idiota!

deda Raša

pre 7 godina

Na zalost ali ovakvi se nalaze na celu naj mocnijih zemalja. Ovaj maltretira samo komsiluk a oni celi svet. Zakoni i medicina su nemocni pred njima.

Aleksandar

pre 7 godina

Ima ovakav sličan slučaj u mom ulazu, niko mu ništa ne može, nema koga sve nismo zvali. Ostavlja djubre za sobom, vrži nuždu po i oko ulaza, tvrdoglav je i beozobrazan. A stan mu je pun djubreta, u njemu samo spava.

Gently Strong

pre 7 godina

У свим нормалним земљама би га преселили у општински стан и купали двапут недељно, хтео он то или не, али у земљама где су дошли комунисти, ту помоћи нема.

Zemunac

pre 7 godina

И ту лако решење само добро размислите. Да сам ја комшија он би ушао у свој стан за 5минута. Само добар Пит бул или Станфорд .

Deda Zvonce

pre 7 godina

Тако то бива када се донесу ,,либерални" прописи који штите екстремно понашање појединаца. Као да је потребно неко академско образовање да се схвати да је човек ментално поремећен? Ја мислим да није!

nikola

pre 7 godina

Blago onome ko rano poludi ceo zivot mu prodje u veselju. Ocito da doticnom gospodinu nije blago jer je kasno poludio.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set