• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2017

20:12

VESIĆ: Imamo plan, sačuvaćemo park na Vračaru!

Beograd

VESIĆ: Imamo plan, sačuvaćemo park na Vračaru!

Podeli vest

Problem parka na uglu ulice Tomaša Ježa, Radoslava Grujića i Mileševske na Vračaru, za koji je postojala odluka o rušenju, ubrzo će biti rešen, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić

On je večeras u prostorijama gradske opštine Vračar održao sastanak sa građanima te opštine kojima je predložio rešenje za njihov problem.

- Opština Vračar će u narednih nekoliko nedelja inicirati izmenu plana detaljne regulacije. Grad Beograd će to prihvatiti i, kroz zakonom predviđenu proceduru, promeniti plan detaljne regulacije što znači da ćemo ovu površinu proglasiti javnom, a to znači da će park biti sačuvan - pojasnio je Vesić novinarima nakon sastanka.

Navodeći da je to jedino "normalno" rešenje, Vesić je izrazio žaljenje zbog postupaka u prošlosti koji su prouzrokovali probleme.

Odlukom Skupštine opštine Vračara iz 2012. godine poništena je eksproprijacija iz 1972. godine čime je nekom omogućeno da privatno postane vlasnik parka, rekao je Vesić.

- Sve što se posle desilo bila je posledica ove odluke koja je za nas skandalozna i mi ćemo se kao Grad i kao opština ubuduće pozabaviti time ko je odgovoran za ovo što se desilo - naglasio je Vesić kome su Vračarci tokom sastanka zahvalili što će njihov problem konačno biti rešen.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić ponovio je navode gradskog menadžera da će problem pomenutog parka biti rešen.

- To će biti javna površina koju će koristiti svi stanari koji žive u tom kraju - rekao je on i naveo da je procedura takva da podrazumeva izmenu plana detaljne regulacije i usvajanje novog čime će taj prostor postati "javna površina i biće zaštićen".

Sastanku je prisustvovala i načelnica opštinske uprave Vračara Gordana Basta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rajko

pre 7 godina

То је бар лако решити . Питајте Шутановца како је он то радио . Прогласите парцелу као пашњак и све је решено .

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set