• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.03.2017

12:51

VESIĆ: Sve po planu, uskoro i faza dva radova na Kaleniću!

Beograd

VESIĆ: Sve po planu, uskoro i faza dva radova na Kaleniću!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na uređenju Kalenić pijace, rušenje 23 starih i izgradnju 28 novih lokala i najavio skori prelazak na drugu fazu radova koja će se raditi ove godine, ali i pripreme za treću i četvrtu fazu i kompletan završetak svih radova do kraja 2018 ili tokom 2019. godine

- Kao što smo i obećali građanima, Grad Beograd i Gradska opština Vračar, i naše javno preduzeće Gradske pijace, nastavljaju sa uređenjem Kalenić pijace - rekao je Vesić i podvukao da je Kalenić pijaca simbol Vračara i jedna od najznačajnijih pijaca u Beogradu.

Međutim, ukazao je, decenijama unazad ništa nije rađeno na njoj i nažalost poslednjih godina je postala ruglo, umesto mesto kojim bi trebalo da se ponosimo

Kako je rekao prošle godine su završeni lokali iz ulice Maksima Gorkog, sada je počelo rušenje 23 lokala i izgradnja 28 novih u Njegoševoj ulici, a radovi će trajati 90 dana.

Promo

On je podsetio da će radovi na Kaleniću biti u četiri faze, kako bi pijaca radila svo vreme i podvukao da se počinje druga faza koja će se raditi ove godine , a to je mlečna hala i drugi radovi.

Tokom godine, najavio je, biće raspisan i tender za projektovanje i izgradnju za treću i cectvrtu fazu kako bi naredne godine počeli radove.

Kako je rekao to podrazumeva radove između dve kapije i sve ostale radove.

Uradiće se u toku tih radova i parkiralište ispod zemlje sa oko 40 mesta, za one koji rade na pijaci i više od sto za one koji dolaze da kupuju.

- Očekujemo da do kraja 2018 ili tokom 2019 završimo kompletne radove na pijaci kako bi postala ono što treba da bude - kultno mesto, uređena pijaca i mesto kako treba da izgleda takav objekat na Vračaru i u Beogradu - podvukao je Vesić.

Kako je precizirao to nije jedina pijaca koju Grad radi već četvrta u kojoj se izvode radovi a u narednim godinama većina pijaca će biti preuređena i biti mesta na koje ljudi žele da dolaze.

On je zahvalio na saradnji rukovodstvu opštine Vračar i podvukao da će to biti moderna evropska opština u srcu Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set