• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.03.2017

09:59

VESIĆ: Velika ulaganja u naselja na levoj obali Dunava!

Beograd

VESIĆ: Velika ulaganja u naselja na levoj obali Dunava!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u bloku "Braća Marić" u palilulskom naselju Krnjača. Obilasku radova prisustvovali su i predsednik ove opštine Aleksandar Jovičić i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Đorđević

Vesić je istakao da ovi radovi predstavljaju deo gradskog desetogodišnjeg plana kojim je predviđeno da cela teritorija Beograda bude pokrivena vodovodnom i kanalizacionom mrežom.

- Ovim radovima biće zamenjeno četiri kilometra vodovodnih cevi što je, pored nedostatka kanalizacione mreže koju ćemo takođe graditi, jedan od gorućih problema stanovnika ovog naselja. Ove godine na Paliluli je predviđena zamena sedam kilometara azbestnih cevi, za šta će biti izdvojeno 98 miliona dinara a sadašnja zamena cevi iznosiće 50 miliona. Planovima „Vodovoda” predvideli smo da u ovoj godini obnovimo ukupno oko 70 kilometara vodovoda i sedam kilometara kanalizacije, za šta je planirano 1,9 milijardi dinara, čime dostižemo evropski standard koji predviđa godišnju obnovu mreže u iznosu od dva odsto - rekao je Goran Vesić.

Beograd.rs

Gradski menadžer je naglasio da u julu u ovom naselju počinje i izgradnja kanalizacione mreže.

- Za taj posao, koji će se raditi preko Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju izdvojeno je skoro 80 miliona dinara, tako da će u ovo naselje ukupno biti uloženo oko 140 miliona dinara. Treba podsetiti da je leva obala Dunava posebno problematična jer ovde nema kanalizacije, vodovodna mreža nije u dobrom stanju i moramo u narednom periodu više da ulažemo kako bi ti ljudi živeli kao pravi stanovnici Beograda. Sledeće godine ćemo raditi više desetina kilometara kanalizacije u Krnjači, ti projekti su u fazi izrade, tako da građani ovog naselja mogu biti sigurni da neko brine o njihovim potrebama. Takav stav imamo i prema svim ostalim stanovnicima obodnih naselja gde do sada nije puno ulagano, jer mislimo da svi naši sugrađani treba da se osećaju ravnopravnim građanima Beograda - rekao je Goran Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da ulaganje u Krnjaču od 140 miliona dinara u ovoj godini predstavlja lepu poruku svim njegovim stanovnicima.

Beograd.rs

- Kanalizacija se ovde čekala više od dve decenije, ulaže se u vodovod i to govori da vodimo doslednu politiku vodeći se prioritetima. Kao stanovnik ove opštine i njene leve obale, veoma sam zadovoljan što su radovi počeli veoma brzo, a kao sledeći zadatak mogu da najavim asfaltiranje više od 30 ulica na levoj obali tokom maja ove godine, a tu će biti i pet novih dečjih igrališta. Time nastojimo da postignemo ujednačen razvoj svih delova Palilule, da nikoga ne zapostavimo, za šta su zaslužni i Grad Beograd i gradski menadžer Goran Vesić jer su na svaki naš zahtev izlazili u susret stanovnicima naše opštine – kazao je Jovičić.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević rekao je da će se zamenom starih azbestnih cevi novim i modernijim dobiti dobar pritisak i stabilno snabdevanje, ali i smanjiti rastur vode. On je istakao da se najveći obim radova ovog preduzeća trenutno obavlja na Paliluli – u Krnjači, bloku „Sutjeska” i Borči i najavio da će programom poslovanja dosadašnji tempo radova biti nastavljen i u budućnosti.

Beograd.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set