• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2017

12:31

VANREDNA KONTROLA: Neki ugostiteljski objekti ne poštuju radno vreme

Beograd

VANREDNA KONTROLA: Neki ugostiteljski objekti ne poštuju radno vreme

Podeli vest

Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda u saradnji sa komunalnom policijom sproveo je sinoć vanrednu kontrolu ugostiteljskih objekata u Zetskoj, Skadarskoj i Cetinjskoj ulici i kontrolisano je da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju radno vreme, a ekološka inspekcije je kontrolisala nivo buke

Svi ugostiteljski objekti su poštovali odluku o ograničenju radnog vremena i nivou buke izuzev ugostiteljskih objekata Dvorištance i Kenozoik, a utvrđeno je takođe da Kenozoik, javno na svojoj web prezentaciji reklamira duže radno vreme od propisanog i time otvoreno krši odluku Skupštine grada. 

Protiv vlasnika ta dva objekta pokrenuti su prekršajni i krivični postupci koji mogu da dovedu do zatvaranja ovih ugostiteljskih objekata, rečeno je Tanjugu.

Navodi se i da je ustanovljeno da su vlasnici oba privredna subjekta registrovali sediste svojih klubova u APR na adrese Skadarka 40c i Skadarska 40g čime su pokušali da izigraju gradsku odluku. 

wikipedia.org

- U tome nisu uspeli jer je za gradsku inspekciju jedino važno gde se nalazi bašta i objekat, a ne gde je registrovan -rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U gradskoj upravi navode i da se zbog stalnih pokušaja pojedinih vlasnika ugostiteljskih objekata da izigraju zakon razmišlja o zabrani obavljanja ugostiteljske delatnosti u čitavom kompleksu Stare pivare u Cetinjskoj kao i da je poslato pismo vlasniku celog kompleksa sa upozorenjem da grad više neće tolerisati takvo ponašanje njihovih zakupaca.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set