• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.04.2017

21:17

(FOTO) PALILULA DOBILA VASKRŠNJI KARNEVAL! Jovičić: Hoćemo da ova manifestacija postane tradicionalna!

Beograd

(FOTO) PALILULA DOBILA VASKRŠNJI KARNEVAL! Jovičić: Hoćemo da ova manifestacija postane tradicionalna!

Podeli vest

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić danas je svečano otvorio dvodnevni "Veliki vaskršnji karneval“ na prostoru Tašmajdanskog parka i poručio da će ovaj karneval u godinama koje dolaze postati tradicionalan

"Veliki vaskršnji karneval“ zamišljen je kao porodični događaj, ne samo zabavnog već i humanitarnog karaktera, a mališani i njihovi roditelji moći će ovaj hrišćanski praznik da provedu uz muziku, ples i takmičenja.

Jovičić je poželeo dobrodošlicu svim posetiocima na prvom vaskršnjem karnevalu koji organizuju opština Palilula i Asocijacija Beogradski manifest.

- Došli smo na ideju da pokrenemo jednu ovako divnu akciju koja je sa jedne strane humanitarnog karaktera, a sa druge strane možemo da u lepom rasploženju provedemo praznike - rekao je predsednik opštine.

Informer

Kako je istakao, sav novac prikupljen na karanevalu doniraće se onima kojima je novac najpotrebniji, dodajući da u odabiru kome će novac biti dodeljen učestvuju učenici palilulskih osnovnih škola.

Predsednik je naveo da posetioce „Velikog vaskršnjeg karnevala“ u naredna dva dana očekuju brojna takmičenja, ali i vredne nagrade koje je opština pripremila za najmlađe sugrađane.

Tanjug

Tako će biti održano takmičenje u tucanju jajima, takmičenje za najlepše jaje, najbolje ukrašenu korpu, kao i takmičenje u puzanju beba gde će opština bebi pobedniku dodeliti bebi kolica.

- Dođite da se družimo i nadam se da će ovo postati praksa ne samo na teritoriji opštine Palilula, nego u svim beogradskim opštinama - poručio je Jovičić.

Informer

Karneval je svečano otvoren plesnom tačkom mažoretkinja, a mališane su, takođe, zabavljali i perkusionisti sa karnevalskim ritmovima, štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari, a do sutrašnjeg zatvaranja planirani su atraktivni plesni programi, dečiji horovi, održaće se i nekoliko kreativnih radionica, vaskršnjih dečjih predstava i projekcija bioskopa na otvorenom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set