• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.04.2017

14:54

VESIĆ: Raspisan tender za preradu otpadnih voda u Međulužju

Beograd

VESIĆ: Raspisan tender za preradu otpadnih voda u Međulužju

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Grad raspisao tender za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Međulužju u vrednosti od 179 miliona dinara

Vesić je, gostujući na TV Pinik, rekao i da će se više od 100 projekata u vrednosti od 8,3 milijarde dinara realizovati u ovoj godini preko Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda. 

Prema njegovim rečima, prošle godine je sprovedeno oko 300 postupaka javnih nabavki i grad je uštedeo skoro milijardu dinara. 

 - Od velikih projekata to su postrojenje za preradu otpadnih voda Pinosava u vrednosti od 199 miliona dinara, postrojenje za preradu otpadnih voda Beli Potok, za koji će sutra biti raspisan tender u vrednosti od 170 miliona dinara -  precizirao je Vesić.

Među tim projektma su rekonstrukcija Nušićeve ulice, čija vrednost iznosi 54 miliona dinara, čime se deo ove ulice pretvara u pešačku zonu, Blok 42, odnosno nova autobuska stanica, vrednost radova 393 miliona dinara, zatim parking u Bloku 43 u vrednosti od 78 miliona, kanalizacija u Malom Mokrom Lugu od 36 miliona, dodao je gradski menadžer.

 - Trenutno radimo i kanalizaciju u naselju Braće Jugovića u Obrenovcu, koje više od 60 godina nema kanalizaciju, u vrednosti od 76 miliona dinara, tu su i radovi na reni-bunaru u Obrenovcu, čija vrednost je 108 miliona dinara, kanalizacija u naselju Braća Marić u Krnjači od 90 miliona dinara -  naveo je Vesić.

Kako je rekao počeo je i rad na pasareli koja će povezati Kalemegdan sa Beton halom u vrednosti od 240 miliona dinara, a radi se i tehnička dokumentacija za postrojenje za preradu otpadnih voda u Velikom Selu.

On je kazao da ga raduje što se planira puno radova i što se novac na taj način ulaže u nedostajuću infrastrukturu na teritoriji Beograda.

 - Na Obilićevom vencu se završava garaža koja će imati novih 250 parking mesta, a počinjemo i garažu na Studentskom trgu koja će imati 750 mesta -  naglasio je i dodao:

"Tendencija svih velikih gradova u Evropi je da se iz centra grada sklanjaju automobili i da centar koriste pešaci i biciklisti. Zato ćemo u Beogradu imati 150 stanica javnih bicikala, a povećaćemo i broj biciklističkih staza".

On je najavio i da će u narednih nekoliko godina čitav prostor od Zelenog venca do Braće Jugovića i Trga republike biti potpuna pešačka zona.

Vesić je istakao i da se u gradu na jedan tender u proseku javi 4,1 firma, a republički prosek je 2,5. 

Objasnio je da se novac koji se sada ulaže u infrastrukturu dobija od naknada za gradsko građevinsko zemljište koje se naplaćuju od investitora. 

 - To je tesno povezano sa brojem gradilišta i zato stalno ističemo da u gradu imamo više od 500 gradilišta. Što više bude kranova, više će biti para za nedostajuću infrastrukturu -  podvukao je Vesić. 

Prema njegovim rečima Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za prva tri meseca ove godine naplatila je 1,38 milijardi dinara na ime doprinosa za gradsko građevinsko zemljište, a za čitavu prošlu godinu 2,66 milijardi dinara, što govori da će mnogo više novca da se uloži u infrastrukturu.


Ukazao je i da je Sekretarijat za urbanizam tokom prva tri meseca ove godine izdao 176 lokacijskih dozvola, 33 građevinske dozvole i 37 rešenja za adaptaciju za oko 420.000 kvadrata, na osnovu čega je naplaćeno 908 miliona dinara u gradsku kasu.

Gradski menadžer je naglasio da ti podaci govore da postoji sve veće interesovanje za Beograd kako domaćih tako i stranih investitora, što je dobra osnova za dalja infrastrukturna ulaganja. 

Vesić je najavio i da će u narednih mesec dana biti otvoren novi dom zdravlja na Labudovom brdu koji se obećavale sve prethodne beogradske vlasti, a sadašnja je uspela da ga realizuje u potpunosti.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set