• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.04.2017

09:46

VESIĆ: Do kraja godine biće renovirana dvorana Doma sindikata!

Beograd

VESIĆ: Do kraja godine biće renovirana dvorana Doma sindikata!

Podeli vest

Dvorana Doma sindikata biće rekonstruisana, radovi će početi u julu a ceo posao trebalo bi da bude završen do kraja godine najavio je gradski menadžer Goran Vesić

Dvorana Doma sindikata, koja je decenijama unazad bila zakupac, u maju prošle godine otišla je u stečaj i ubrzo dobila novog vlasnika, kompaniju "MCF Metakom films".

Na sastanku predstavnika Grada Beograda i novog vlasnika dogovoreno je i da se hol ispred dvorane preuredi u galeriju za umetnička izlaganja.

Kako je najavio gradski menadžer u razgovoru za "Večernje novosti", grad će rekonstruisati i prolaz "Bezistan" koji se nalazi pored same dvorane, dok će na Trgu Nikole Pašića biti zamenjene ploče koje su polomljene, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

- Sali je već godinama potrebna ozbiljna rekonstrukcija. Za Beograd je važno da ovo mesto bude preuređeno i modernizovano jer je nama potreban upravo takav, višenamenski prostor kako bi u njemu mogli da se održavaju koncerti, pozorišne predstave i filmske premijere. Kako bismo došli do toga, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i ja smo imali više sastanaka sa predsednikom Saveza samostalnog sindikata Ljubisavom Orbovićem. Na kraju je potpisan ugovor sa kompanijom ''MCF Metakom films" - kazao je Vesić.
 

Promo

On je podvukao da će grad ovoj kompaniji obezbediti sve potrebne dozvole kako bi rekonstrukcija što pre počela.

- Maksimalno ćemo pomoći da u ovoj multifunkcionalnoj sali, kojom će se Beograd ponositi, osim tradicionalnih sadržaja, Džez festivala i Festivala dokumentarnog filma bude i drugih kulturnih događaja. Osim grada u ceo projekat biće uključeno i Ministarstvo kulture i informisanja kao i RTS - kazao je Goran Vesić zahvalivši se kompaniji ''MCF Metakom films'' i Savezu samostalnih sindikata na volji da ovaj objekat ostane institucija kulture - istakao je Vesić.

Dvorana Doma sindikata biće renovirana u duhu modernizma, a osim Velike sale imaće i pet manjih bioskopskih sala, izložbeni prostor i sadržaj za najmlađe. Ceo prostor biće opremljen savremenim tehnologijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DA OBEZBEDI PRISLU SLUZBU

pre 6 godina

U OVOM DOMU JE NESRPSKA DB SLUZBA ODUVEK IMALA SVOJE LJUDE I TAJNE KABINETE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set