• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.04.2017

16:51

(FOTO) DONETA ODLUKA: Skupština NALEDA izabrala NOVO RUKOVODSTVO!

Beograd

(FOTO) DONETA ODLUKA: Skupština NALEDA izabrala NOVO RUKOVODSTVO!

Podeli vest

Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj izabrala je danas novi Upravni odbor koji će u naredne četiri godine predvoditi NALED i inicijative za unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti Srbije

Na Skupštini u čijem Radnom telu je učestvovao i predsednik Izvršnog odbora NALED-a i predsednika GO Palilula Aleksandar Jovičić, glasovima članova Alijanse, u novi Upravni odbor imenovano je pet predstavnika privrede: Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni direktor Apatinske pivare, tri predstavnika iz redova lokalnih samouprava: Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a, kao predstavnik organizacija civilnog društva u članstvu NALED-a.

Skupština je takođe izabrala i novi sastav Nadzornog odbora u kojem će se naći direktor ljudskih resursa u kompaniji DIS Marija Gardžić, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, predsednica IO Uniqa osiguranja Gordana Bukumirić, direktor kompanije PWC Vladislav Cvetković i član IO ProCredit banke Igor Anić.

Promo

Članovi NALED-a danas su izabrali i da suzbijanje sive ekonomije bude prvi reformski prioritet naše organizacije, kao i reforma poreskog sistema i smanjenje parafiskalnih nameta, smanjenje birokratije, unapređenje uslova poslovanja na lokalu i razvoj e-uprave

(FOTO) ODRŽANA OSMA SEDNICA IO NALEDA! Evo o kojim važnim temama se govorilo!

U ceremonijalnom delu skupštine visokim zvanicama obratili su se potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potpredsednik Narodne skupštineVladimir Marinković, šef kancelarije Svetske banke Toni Verejn, stalni predstavnik MMF-a Sebastijan Sosa, direktor EBRD-a u Srbiji Danijel Berg.

Promo

Na skupu su kao ključni rezultati NALED-a u poslednjih godinu dana istaknuti uspešno uvođenje elektronskih  građevinskih dozvola, doprinos skoku Srbije na 47. mesto Doing business liste Svetske banke, realizacija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ u Godini borbe protiv sive ekonomije i unapređenje poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi kroz primenu programa Certifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u 70 samouprava u pet država regiona.

Na ceremoniji su uručena priznanje „Strela“ NALED-a narodnom poslanikuArpadu Fremondu, koji je u saradnji s NALED-om radio na razmeni primera dobre prakse s Hrvatskom i Mađarskom u uvođenju vaučera za sezonske radnike i osnaživanju Uprave za agrarna plaćanja, kao i ambasadorki Australije Džuliji Finikoja je pomogla NALED-u i Etno mreži u očuvanju kulturne baštine Srbije i tradicionalnih rukotvorina poput pirotskog i staparskog ćilima.

Priznanja za deceniju podrške ekonomskom razvoju Srbije kroz članstvo u NALED-u dodeljena su kompanijama CRH, Deloitte, ITM, Microsoft, Nimax i Telekom Srbija, gradovima Čačku, Kragujevcu, Loznici, Pirotu i Vršcu, opštinama Bor i Inđija i organizaciji Smart kolektiv, koje su od prvog dana u članstvu NALED-a.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set