• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.05.2017

16:43

GRADSKI MENADŽER GORAN VESIĆ: Obnova biciklističke staze na Brankovom mostu počinje 15. juna!

Beograd

GRADSKI MENADŽER GORAN VESIĆ: Obnova biciklističke staze na Brankovom mostu počinje 15. juna!

Podeli vest

Obnova biciklističke staze na levoj strani Brankovog mosta počinje 15. juna, u tom periodu počeće i uređivanje Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine, dok će početkom juna biti puštena u rad i fontana na Slaviji, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

Vesić je, gostujući na televiziji Studio B, rekao da je posao za obnovu biciklističke staze na Brankovom mostu dobila Mostogradnja, a da je problem u vezi sa rekonstrukcijom nastao jer most decenijama nije održavan.

- Kada je počela izrada projekta, pokazalo se da su oštećenja veća nego što se u prvi mah mislilo. Tako da će rekonstrukcija biti veća, a staza ne sme da se koristi jer to odluka inspekcije. Radovi na ovoj rekonstrukciji bi trebalo da budu završeni do kraja građevinske sezone - rekao je gradski menadžer.

Tanjug

On je naglasio da je u planu izgradnja više od 100 kilometara biciklističkih staza u naredne tri godine, da će se ove godine objaviti tender za javne bicikle, kao i da svaka nova ulica koja se gradi ima biciklističke staze. 

- Do kraja juna, najkasnije sredinom jula počećemo i sa uređivanjem Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine. To će biti mesto gde će moći da se održavaju svirke i drugi kulturni događaji za mali broj ljudi i na taj način će oživeti ovaj plato - rekao je Vesić.

On je dodao da je jedan od problema Beograda kojim se intenzivno bavi neodržavanje objekata, a kao primer je naveo i Most na Adi, Brankov most, ali i mnoge druge objekte.

- Zato ćemo mi u novom rebalansu budžeta ostaviti jedan minimum novca u Direkciji za građevinsko zemljište za te namene. Onda nećemo imati situaciju da na Mostu na Adi ima nekoliko liftova koje sada niko ne održava. Sada ćemo održavati infrastrukturne objekte, što znači da ćemo unapred rešavati ovakve probleme i nećemo dozvoliti da se oni uvećavaju - rekao je Vesić.

Kada je reč o radovima na Slaviji gradski menadžer je rekao da je jutros obišao tu lokaciju i istakao da su juče završeni svi građevinski radovi, što je, kako je objasnio, po utvrđenoj dinamici koju je dobio investitor za produženje roka.

- Fontana će 6. juna biti puštena u rad, trenutno se postavljaju mlaznice i ona polako ona dobija konačni izgled - rekao je Vesić.
 

Tanjug

Posle fontane, naglasio je, počeće rekonstrukcija Ruzveltove ulice, Bulevara oslobođenja od Slavije do Veterinarskog fakulteta i kružni tok na Slaviji, uključujući i park ispred Narodne banke Srbije.

- Odgovornost za projekat rekonstrukcije ulica je na Sekretarijatu za investicije Grada Beograda koji je izabrao izvođača i veruje da su spremni da ga strogo kontrolišu kako bi radove uradio na vreme - istakao je Vesić.

On je dodao da, kada je reč o drugom delu Bulevara oslobođenja, od Stadiona „Rajko Mitić” prema Trošarini, radovi počinju od 1. juna.

Čim se završi Ulica Ljutice Bogdana, što je planirano za 20. maj, mašine se prebacuju u taj deo Bulevara, dodao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da je u pripremi posebna odluka prema kojoj će sve firme, bez obzira na to da li su privatne ili državne, morati da posle završetka radova ulicu u kojoj se gradi vrate u prethodno stanje.

- Dobro je da se gradi i treba da bude puno gradilišta u Beogradu, ali nećemo tolerisati da posle izgradnje novih objekata ulice, trotoari i javne površine budu uništene. Zakon o putevima je jasan i oni koji investiraju moraju saobraćajnice da vrate u prvobitno stanje - poručio je Vesić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 6 godina

Samo da obavestim gradskog menadžera, tj. da mu prijavim da sam juče video jednog biciklistu na potezu Autokomanda-Trošarina na biciklističkoj stazi duž Bulevara oslobođenja. Isto tako, jednog biciklistu sam video i prošle godine. Na potezu pored VMA, Pinka, pored stadiona JNA, pa sve do Ruda, još nisam video biciklistu, ali ću svakako prijaviti. Ovo "potvrđuje opravdanost ovih investicija". Svaka čast...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set