• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.05.2017

13:26

(FOTO) U GLAS IZGOVORILI SUDBONOSNO "DA"! Održano Kolektivno venčanje u Beogradu!

Beograd

(FOTO) U GLAS IZGOVORILI SUDBONOSNO "DA"! Održano Kolektivno venčanje u Beogradu!

Podeli vest

Skoro 100 parova stalo je danas na "ludi kamen" na Kolektivnom venčanju ispred Starog dvora u Beogradu

Mladenci su od hotela "Moskva" došli ispred Starog dvora praćeni muzikom orkestra, a zatim su pred matičarkom, gotovo u glas izgovorili sudbonosno "da" i zaplesali valcer.

Beta
Beta

Čestitke i sreću u zajedničkom životu poželeo im je i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović koji je poručio da je porodica osnov našeg duštva i da moramo da čuvamo i negujemo porodicu.

- Svi koji danas stupaju u brak daju divnu poruku da treba da čuvamo porodicu, ali i da treba da pomognemo parovima koji se venčavaju, posebno mladima
- rekao je Mladenović.

Beta

U tom smislu, on je podsetio da je Grad izašao u susret Beograđanima koji će ove godine dobiti prinove, pa će sve porodilje, nakon rebalansa budžeta, dobiti jednokratnu pomoć od 10.000 dinara. 

- To je simbolično, ali svi moramo da pokažemo da želimo da pomognemo da se deca rađaju, da nas bude što više i da na taj način ljudima koji stupaju u brak čestitamo i pomognemo - rekao je Mladenović.

Beta

Prvo Kolektivno venčanje održano je 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja i od tada se organizuje jednom godišnje, uvek u maju.

Beta

- To je bio simbol otpora u tom trenutku - da se veliki broj parova venča u glavom gradu i da na taj način pokažemo da u Srbiji život ne može da zamre ni kada se ona bombarduje - rekao je Mladenović.

Tradicija se nastavila, i danas je Kolektivno venčanje održano 19. put.

Beta

- Grad Beograd je podržava otvaranjem Starog dvora i pružanjem domaćinstva, kako bi taj svečani dan bio još lepši - dodao je Mladenović.

Svaki par, kako je ranije najavljeno, dobiće poklon od sponzora, a najsrećniji će u nagradnoj igri osvojiti i jedno od putovanja, u Vrnjačku ili Kuršumlijsku banju.

Beta

Cilj kolektivnog venčanja je promovisanje bračne zajednice, ali i obogaćenje kulturnog i turističkog i sadržaja Beograda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 4 godine

Beše li prošle godine venčanje ispred dvora?Beše ... Ajd da vi tam u redakciji Informera da nam iznesete istinu KOLIKO JE TIH PAROVA JEDVA SASTAVILA DVA PETKA?Mis'im koliko njih su se rastali?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set