• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srbijadanas.com

22.05.2017

09:41

(FOTO) POČELO RUŠENJE nelegalnog objekta u Studentskoj 45!

Beograd

(FOTO) POČELO RUŠENJE nelegalnog objekta u Studentskoj 45!

Podeli vest

Danas u 9 sati počelo je rušenje nelegalnog objekta u Studentskoj 45, o kome smo već u nekoliko navrata pisali. Na licu mesta se nalaze majstori i krenuli su sa skidanjem prozora sa spornog objekta

 

Bespravno izgrađeni objekat u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu počeo je danas da se demontira, na terenu je desetak radnika koji u ovim trenucima skidaju krov i prozore, a prostor ispred Studentskog grada je obezbeđen trakom, izvestio je reporter Tanjuga.

 
Tanjug

Marko Popadić, šef kabineta ministra prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, pozdravio je ranije danas rušenje bespravnog objekta u Studentskoj ulici broj 45a. 

 

Tanjug

On je u izjavi za Tanjug rekao da je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja 6. novembra 2012. godine tražilo da se ovaj objekat sruši jer se nalazi na studentskoj zemlji. 

Na licu mesta su radnici firme za građevinsko- zanatske radove, iskope zemlje, proizvodnju betona i rušenje starih objekata “Mis Mag” iz Beograda, sa dva kamiona, a tu je i električni građevinski generator.


 

Tanjug

Radnici prvenstveno demontiraju krov, skidaju prozore, a iz unutraašnjosti objekta čuje se brusilica.

Na nelegalno izgrađenom objektu stoji obaveštenje da će Služba za izvršenje Uprave GO Novi Beograd, počev od današnjeg dana, na parcelama 912/1 i delu parcele 865/1 sprovesti prinudno rešenje, preko drugog lica, a da troškovi izvršenja padaju na teret izvršenika.


 

Tanjug

Sekretarijat za inspekcijske poslove Beograda podneo je nedavno prijavu nadležnom tužilaštvu povodom bespravne gradnje koja se dogodila u Studentskoj ulici 45 na Novom Beogradu, a gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd očekuje od predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da u najkraćem roku ukloni taj bespravni objekat.

 

Tanjug

Nakon toga, GO Novi Beograd saopštio je da, pošto je Grad pravosnažno okončao postupak legalizacije objekta u ulici Studentskoj 45a, Služba za izvršnje će započeti rušenje u ponedeljak 22. maja u devet sati".

Kao imalac prava tj. vlasnik na tom objektu je zaveden čovek koji se nalazio na izbornoj listi kandidata "Aleksandar Šapić - za predsednika opštine Novi Beograd", a koji je u srodstvu sa predsednikom Opštine Novi Beograd, što je potvrdio i sam Šapić.

Tanjug

Ipak, Aleksandar Šapić rekao je u razgovoru za portal Srbijadanas.com kako "nije znao" da je njegov rođak vlasnik tog objekta. 

VESIĆ: Dobro je što je Novi Beograd počeo da radi svoj posao!

Postavlja se pitanje, koliko je realno da predsednik Opštine nije znao da je kandidat sa njegove izborne liste i član njegove familije, imalac prava na objekat koji se bespravno gradi?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nada

pre 6 godina

Dodjes na vrast i onda tu vlast zloupotrebis - tajkuni grade a sirotinju izbacujes - gde to ima ? Samo u Srbiji !!!!!!!!!!!

Goran

pre 6 godina

Koja "sirotinja" je mogla ovo da izgradi? (pogledaj slike)

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set