• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2017

15:04

MALI: Ništa mi nije smešno u dugu koji je Đilas ostavio!

Beograd

MALI: Ništa mi nije smešno u dugu koji je Đilas ostavio!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je njegov prethodnik Dragan Ðilas zadužio grad za 1,1 milijardu evra, a da je on sa svojim timom vratio 455 miliona evra duga isključivo iz ušteda, bez dinara novih kredita

Na Ðilasovu izjavu da ga je nasmejala tvrđa predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Siniša Mali bio najbolji gradonačelnik do sada, sam Mali kaže da mu to što je Beograd bio zadužen za 400, 500 ili više miliona evra, nimalo nije smešno.

- Pročitao sam ono što je Ðilas rekao i vidim da je njemu smešno to što je zadužio Beograd za 400, 500 i više miliona evra. Meni tu ništa nije smešno, to su dugovi koje mi vraćamo protekle tri godine, svi građani Beograda i mnogo smo uspeli da uradimo u tom pogledu - rekao je Mali novinarima.

Mali dodaje da je Ðilas zaboravio da kaže da nije zadužio Beograd samo prema bankama sa 400-500 miliona evra, već je zadužio i javna komunalna preduzeća i gradske opštine, i da je ukupan dug 1,1 milijardi evra.

- Napravio je jedan haos u gradu koji ukupno iznosi 1,120 milijardi evra. Ne 400 ili 500 miliona evra, već 1,120 miliona evra. Sve je dokumentovano, sve piše - rekao je Mali.

Mali je naznačio da su on i njegov tim vratili 455 miliona evra, bez jednog dinara novih kredita, te da je "nečuveni" deficit od 20 odsto, koji je ostavio Ðilas, smanjen na šest.

Dodaje i da je zatečen javašluk u javnim preduzećima, koja su 2013. godine, dok je Ðilas bio gradonačelnik, u budžet grada uplatila 680 miliona dinara, a samo prošle godine 5,1 milijardu dinara, jer nema više nameštenih ugovora po kojima je novac umesto u budžet grada odlazio "nekim privatnicima iz javno-komunalnih preduzeća".

- E, to je velika razlika između Ðilasa i ove gradske vlasti. Mi se ne zadužujemo, sve što investiramo, investiramo iz ušteda, a Beograd danas je jedno od najvećih gradilišta u Evropi, sa više od 500 aktivnih gradilišta - kaže je gradonačelnik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vasa

pre 6 godina

Neko ostavio most na Adi a neko vrtesku na Slaviji\n

aleksa

pre 6 godina

Polumozgane nije on taj most preplatio iz svog dzepa vec od tvojih i mojih para.A kredite za most cemo jos dugo vracati dok Djilas pliva u parama.Covek je drzao sve biborde po gradu u vreme dok je bio gradonacelnik istog ali to ti ne smeta!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set