• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.06.2017

13:33

SMRAD IZ VINČE SE ŠIRI NAD BEOGRADOM, Gradski zavod tvrdi: Vazduh u BG nije zagađen, ZATVORITE PROZORE AKO TREBA!

Beograd

SMRAD IZ VINČE SE ŠIRI NAD BEOGRADOM, Gradski zavod tvrdi: Vazduh u BG nije zagađen, ZATVORITE PROZORE AKO TREBA!

Podeli vest

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd saopštio je da poslednja dva dana nije registrovano prekoračanje zagađujućih materija u vazduhu.

 

Zavod je to saopštio povodom neprijatnog mirisa koji danima dopire sa deponije u Vinči.

Prema navodima Zavoda, na 24 merna mesta neprekidno se prati koncentracija zagađujućih materija u vazduhu, a posebno se obraća pažnja na požar u Vinči.

"Posebna pažnja usmerena je na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma, Krnjača, Kotež, Borča, Mirijevo, Zvezdara, ali i na ostale delove grada koji mogu biti pod uticajem, čak iako se nalaze na značajnoj udaljenosti od deponije, jer meteorološki uslovi, naročito noću i u ranim jutarnjim satima, pogoduju širenju zagađujućih materija na veće udaljenosti", kaže se u saopštenju Zavoda. 

AP PHOTO

Dodaje se i da do sada preduzete mere za suzbijanje dima sa deponije Vinča nisu dale rezultate koji bi uticali na poboljšanje kvaliteta vazduha na pojedinim lokacijama. 

Građanima se savetuje da se kada osete neprijatan miris povuku u zatvoreni prostor i zatvore prozore. Takve preporuke se naročito odnose na decu, starije osobe, trudnice, dojilje i osobe sa hroničnim bolestima. 

"U skladu sa poslednjim rezultatima, praćenjem razvoja situacije i informacijama dobijenim od građana, Gradski zavod za javno zdravlje konstantno prati situaciju i planira dalje korake", zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milivoje

pre 6 godina

Ovo je necuveno! Jutros nad beogradom oblak dima, sve smrdi na izgorelu plastiku. Evo i sad popodne pocinje da se oseca. Gradjani imaju pravo na cist vazduh a ne trebaju im saopstenja o pracenju zagadjenja delova grada. Ovo je humanitarna katastrofa!!! Zbog cega ne reaguje ruski humanitarni centar u Nisu? Ako su u strajku i ne obavljaju posao zbog koga su tu, treba im se zahvaliti. Pozar moze da se gasi i iz vazduha. Ko je prodao nase avione Grckoj i ko je uzeo proviziju? Zbog cega se Romima i ostalim skupljacima sirovina (koji su verovatno izazvali pozar) ne zabrani pristup deponiji? Mnogo toga moze da se uradi, a gradjani su dobili samo saopstenje od koga nemaju nista. Sramota!!! Molim Informer da se, ako je moguce, vise angazuje u resavanju ove katastrofe.

gradjanin

pre 6 godina

Odmah uvesti vanredno stanje u gradu dok se problem ne razresi...U pitanju je zdravlje gradjana Beograda, ili su oni vazni samo kada se izlazi na izbore...

Hoki

pre 6 godina

Jutros je u 6 ujutru tako smrdelo a bio mi je otvoren prozor sta da nisam ustao ugusio bih se kakva drzava,uzas!

Ljubo

pre 6 godina

Kulturno i istorijsko nasledje " VINCE" ...sramota....

BORCA

pre 6 godina

Podavismo se i uvece i nocu i ujutru. Kako da budu zatvoteni prozori na ovoj temperaturi. Pa moramo provetravati stanove.Pod hitno da se smisli resenje jer ovo je mucenje zaista.\n

istina

pre 6 godina

posle dugogodišnje vladavine nad Beogradom, sada se širi smrad iz Vinče - Prikazuje svoje lice najgore.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set