• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2017

12:45

VESIĆ: Novi most rasteretiće saobraćaj, stari postaje pešački

Beograd

VESIĆ: Novi most rasteretiće saobraćaj, stari postaje pešački

Podeli vest

Izgradnjom novog savskog mosta, saobraćajnicom pored Starog sajmišta i tunelom od sadašnje Autobuske stanice do Bulevara Despota Stefana, broj automobila u centru grada smanjićemo za 14 odsto, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić

Vesić je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je rasterećenje saobraćaja jedan od razloga izgradnje novog mosta.

 - Novi most će imati četiri saobraćajne trake, po dve sa svake strane i prostor za tramvaje u oba pravca - rekao je Vesić.

Beoinfo

Konstatujući da novi most, na osnovu izabranog rešenja, podseća na Stari savski most, Vesić je rekao da će upravo taj, koji su nemačke okupacione snage izgradile 40-ih godina prošlog veka, biti popravljen i premešten na drugo mesto kako bi služio kao most za pešake.

 - Gde će se nalaziti, videćemo u odnosu na potrebe i na dogovor sa građanima. Beograd mora da ima takve mostove, da bi građani mogli da pređu reku pešice -  rekao je Vesić.

On je dodao da će preko aplikacije za mobilne telefone gradska vlast pitati građane šta žele da se učini sa Starim savskim mostom.

 - Sigurno ćemo preko te aplikacije staviti neke predloge na glasanje, da čujemo šta ljudi žele i šta smatraju da je važno - rekao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
arso

pre 6 godina

Slazem se sa prethodnikom da se taj most preseli da spaja Adu sa NBG.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set