• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.06.2017

09:14

VESIĆ: Novcem turske agencije obnova stepeništa na Kalemegdanu

Beograd

VESIĆ: Novcem turske agencije obnova stepeništa na Kalemegdanu

Podeli vest

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će zahvaljujući donaciji turske Agencije za saradnju i koordinaciju "TIKA" od 139.000 evra do kraja jula početi popravka Malog stepeništa, na ulazu u Kalemegdan iz Pariske ulice.

Vesić je, saopštio je Beoinfo, rekao da četvoromesečnu obnovu tog kamenog stepeništa u stilu neobaroka, proglašenog za spomenik kulture, priprema Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture.

- Ugovor je potpisan i novac je obezbeđen - naveo je Vesić i dodao da preostaju formalnosti sa izdavanjem građevinske dozvole.

- Malo stepenište je podignuto 1903. godine po projektu prve žene-arhitekte u Srbiji, Jelisavete Načić - rekao je Vesić i zahvalio partnerima iz Turske čijim donacijama se na Kalemegdanu obnavljaju Damat Ali-pašino turbe i česma Mehmed-paše Sokolovića.

Vesić je najavio da će iduće godine biti završen projekat za Muzej grada Beograda, u preuredjenoj zgradi Vojne akademije u Resavskoj 40, iz 1899. godine.

- Tako će Muzej grada Beograda koji je osnovan 1903. godine i koji ima 132 hiljade zvaničnih eksponata koji predstavljaju istoriju našeg grada dobiti novi prostor - rekao je Vesić i najavio da će iduće godine početi i uredjenje stare zemunske četvrti Gardoš.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set