• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: AMSS

18.06.2017

17:05

GRMLJAVINA NA UŠĆU: Uspešno otvorena legendarna auto trka „Nagrada Beograda„

Beograd

GRMLJAVINA NA UŠĆU: Uspešno otvorena legendarna auto trka „Nagrada Beograda„

Podeli vest

Legendarna kružna auto trka “Nagrada Beograda 2017”, svečano je otvorena u 12 časova na stgazi Ušće. Trku je organizovao Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS) uz podršku Skupštine grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, kao i Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO)

Na stazi dugačkoj 2.310 metara, na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinak vozača, koji će se takmičiti  za Nacionalni šampionat. Ove godine otvorene su sve klase i discipline, voziće se u pet divizija, uključujući i klasu legendarnog fiće. Nagrade najuspešnijima deliće se po završetku svake divizije.

Prilikom otvaranja, publici i prisutnim takmičarima su se obratili Nebojša Stevanović, diektor Gradskog centra za fizičku kulturu, zatim Miodrag Mika Đelmaš, počasni predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), Staniša Lazarac, predsednik Sportskog auto i karting saveza Srbije i Predrag Đurđev, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije (AMSS).

- Izuzetna mi je čast što se nalazim na stazi kojom se trke voze još od prošlog veka, i što smo u mogućnosti da i danas zaljubljenicima u automobilizam pružimo mogućnost da budu deo svega što nosi ovaj sport- istakao je diektor Gradskog centra za fizičku kulturu (Starog Dif-a) Nebojša Stojanović i dodao da je veoma ponosan jer ova manifestacija postaje simbol Beograda.

Ovom prilikom, Miodrag Mika Đelmaš je srdačno pozdravio skup i izrazio očekivanja koja podrazumevaju dobre vožnje. Poželeo je takmičarima sreću.

AMSS

Generalni sekretar AMSS, Predrag Đurđev, zahvalio se svima koji su učestvovali u organizaciji   ovog takmičenja. "Siguran sam da ćemo i ovoga puta opravdati ukazano poverenje i još jednom dokazati da auto sport u Srbiji ima budućnost", naglasio je Đurđev i izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da se sav uložen trud u organizovanje ove manifestacije isplatio i što je značaj ovog takmičenja prepoznat,  a to  dokazuje sve veća zainteresovanost takmičara i publike.

- Auto-moto savez Srbije i Auto karing savez Srbije, će i u narednom periodu nastaviti da ulažu napore kako bi auto sport u Srbiji dostigao viši nivo i još bolje i uspešnije funkcionisao.Ovom prilikom se zahvaljujem svima sa kojima sarađujemo na ovom projektu na naporima koje ulažu, kako bi ova grana sporta mogla da nastavi da se razvija- istakao je Staniša Lazarac, pomoćnik u AMSS za auto i karting sport.

"Nagrada Beograda 2017", kao tradicionalno takmičenje u auto sportu, boduje se za Nacionalni šampionat Srbije. Činjenica je da ovo postaje veliki spektakl, koji u skladu sa tradicijom uživa veliku pažnju ljubitelja automobilizma i privlači veliki broj gledalaca.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bora

pre 6 godina

Lepa manifestacija,ali dva dana saobraćajnog kolapsa! Ima u ovom gradu mnogo više onih koje taj sport ne interesuje i ušće žele da koriste za šetnju! Krajnje vreme je da se to organzuje na nekom prikladnijem mestu!

Laksonik

pre 6 godina

@Bora Pa mozda bi i negde drugde i bila organizovana,a li drzavu prosto neiteresuje da ulozi u pravljenje prave staze, a dobro se zna da takve staze svuda po svetu donose ogromnu kolicinu para i turisticku atrakciju. A i da se razumemo to je legendarna staza koju kad bi ukinuli bila bi prava steta, a i deca vole da pogledaju, a i na kraju krajeva nije kolaps samo zbog trka. @Ivana Niko nije cutao o udesu te Alfe, to je autosport i takve stvari se nazalost desavaju, sva sreca niko nije poginuo. Prvo se informisi pre nego sto samo napises nesto.

Ivana

pre 6 godina

Kako je moguce da niko nije objavio da je u subotu, na probi moto trka, crvena Alfa proklizala i uletela u bastu restorana Usce (sada Nacionalna klasa) gde su tesko povredjena dva mladica-otvoreni prelomi ruku i nogu i povrede glava. Da li je moguce da se o tome cuti?????? SRAMOTNO!!!!!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set