• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs

29.06.2017

12:18

(VIDEO) EVO KAKVA SVE "ČUDOVIŠTA" ŽIVE U ADI CIGANLIJI!  Zaronite u PODVODNI SVET "Beogradskog mora"!

Beograd

(VIDEO) EVO KAKVA SVE "ČUDOVIŠTA" ŽIVE U ADI CIGANLIJI! Zaronite u PODVODNI SVET "Beogradskog mora"!

Podeli vest

Kada kažete Ada Ciganlija, svaki Beograđanin će iste sekunde pomisliti na uživanje u kupanju, sunčanju i žurkama po brojnim kafićima ove gradske oaze. Ono što se, međutim, krije u dubina Savskog jezera ostaviće vas bez daha

"Beogradsko more" je, bez sumnje, omiljeno kupalište svim generacijama. Međutim, ono o čemu retko kad razmišljamo svi mi, dok se osvežavamo na ovom kupalištu, jeste - šta se to sve krije ispod dubina Savskog jezera?
 
Pored brojnih zanimljivih podataka koji se vezuju za Adu Ciganliju, počev od toga da je u prošlih nekoliko decenija pretvorena od mesta poznatog po zatvoru i izvršenju smrtnih kazni u izuzetno popularnu višefunkcionalnu rekreacionu zonu u Beogradu, poznatu po svojim plažama i sportskim objektima - podjednako je interesantno da na dubinama do 13 metara živi čak 13 vrsta riba!
 
Savsko jezero je dužine 4.2 kilometara, a prosečne širine 200 metara. Tu živi 13 vrsta riba, puževa, rakova, meduze, školjki i kornjača. Takođe, Ada je veoma atraktivna za ronioce koji u njoj uživaju tokom cele godine.

Tanjug

Tako je Škola ronjenja "Svet ronjenja" imala uvid u podvodni svet našeg glavnog gradskog kupališta i tom prilikom zabeležila kadrove koji će vas ostavito bez daha!
 
Leto je period pojačane aktivnosti mnogih riba, među kojima se najviše izdvaja som, koji je apsolutni gospodar Ade! 
 
A, ko se sve još krije u Adi i kako izgledaju "nevidljive" živuljke, najbolje je da pogledate u nastavku:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set